Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia822222

najlepsze soczewki kontaktowe dla suchych oczu

Polecane posty

Gość kasia822222

hej! jakie waszym zdaniem sa najlepsze jednoniowe soczewki kontaktowe? w moim przypadku soczewki juz po paru kilku godzinach robia się suche. nie mogę nosic np. Focus daylies bo za szybko wysuszją mi oczy. Probowalam Acuvue oasys moist. sa nawet nawet, ale za drogie. czy znacie jakies tansze, które dorównają im jakością?? pozdrowionka :)

Gość chiliii
ja kupuje miesieczne Optix, które przepuszczają więcej tlenu, niż zwykłe. na allegro kosztują ok. 10 zl za sztuke;).

Gość kasia822222
niestety mam bardzo wrażliwe i wysuszające sie oczy. soczewek miesiecznyhc w ogóle nie mogę nosic :( kilka lat temu zaczynałam od zwyklych miesiecznych, potem byly za slabe, to przeszlam na te rozne "nawilozne i przpeuszczające powietrze" po jakims czasie okazaly sie za slabe. miałam takie podraznienie oczu (popekane naczynka- oczy oczerwoe i obrzmiale), ze musialam stosowac masci do oka i nie nosilam soczewek prawie rok :( potem odwazylam sie na dwutygodniowe, ale po jakims czasie i te byly za slabe. przeszlam na jednoniowe.... i tak narazie tylko acuvue moist są ok. sprawdzalam focus daylies, ale sa za słabej jaosci. szukam czegos naprawde nawilazjacego jak acuvue. dodam ze kropelki nawilzajace nie sprawdzaja sie w ciagu dnia, bo maluje sie i to rozmazuje makijaz, no i dochodzi kolejny koszt, bo są drogie :(