Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MONIKA AAAAAAAAAA

YAZ !!! BLAGAM O PORADE BO NIE WIEM CO ROBIC !!

Polecane posty

Gość MONIKA AAAAAAAAAA

Biorę tabletki antykoncepcyjne YAZ, dopiero dzisiaj rano zauwazylam ze pominealm jeden dzien zażycia pigułki. Czytam dołączoną instrukcję jak postąpic w takim wypadku ale tam jest informacja że jesli sie zapomnialam tabletki w pierszym lub drugim tygodniu to zażyc jak najszybciej tę zapomnianą i dalej brać bez zmian, ale jesli sie pominelo tavletkę w 3 lub czwartym tygodniu to już trzeba albo pominąć różowe tabletki i wywołać okres albo wyrzucic biale tabletki i przejsc do nastepnego blistra czyli przesunąc okres.... Ale ja nie wiem co zrobic bo nie wiem w któym tygodniu nie wzielam tabletki ????Nie wiem jaki dzień przeoczylam ....? Plesae pomóżcie bo zwariuje, nie mogę być teraz w ciązy ....

Gość bojabojaboja
Hmm ciężka sprawa. Na Twoim miejscu jakbym współżyła w ciągu wcześniejszych dni, to leciałabym na łeb na szyję do ginekologa zamiast radzić się na forum. Bo ja nie wiem jak Ci doradzić najlepiej. Ja bym chyba wzięła do końca opakowanie, zabezpieczała się cały czas dodatkowo a w przerwie zrobiła test. Ale nie mam pojęcia, czy to jest dobra rada.

jak to nie wiesz jaki dzień przeoczyłaś przecież na opakowaniu masz naklejkę z dniami tygodnia i numery przy tabletkach?

Gość kiciii
ano mogła nie wiedzieć której zapomniała: powiedzmy, że zapomniała wziąć pigułkę w któryś czwartek, nie wzięła jej, a w piątek przyjęła tą czwartkową, nie zwróciła uwagi, że bierze pigułkę "wsteczną" i tak do końca opakowania. Sobotnią w piątek, niedzielną w sobotę i na końcu opakowania została jedna ta zapomniana nie wiadomo kiedy. Dziwi mnie jednak, że dziewczyny nie sprawdzają dni tygodnia przy pigułkach. Ja zawsze dla pewności patrzę czy łykam tą z dzisiejszego dnia.

Gość MONIKA AAAAAAAAAA
w piewrszych opakowaniach zawsze zwracalam uwage na dzien tygodnia przypisany na tabletce ale przy 7 opakowaniu juz rutynowo łykam codziennie jedną i nie patrze na dni tygodnia. Stad taka nie wiedza..... Wzielam wczoraj popoludniu dotakową ( zapomnianą ) tabletke i teraz chyba bede brać bez zmian nawet jesli zapomnienie mialo miejsce w ostatnich tygodniach opakowaniach.... Wole to niz manipulować przy wywolywaniu lub zanikaniu okresu...... Mam nadzieje ze obnizy to ochronne tylko przez najblizsze dni, a pozniej wszystko sie wyreguluje.

w YAZ sprawa jest o tyle łatwa, że są jeszcze napisane cyferki po drugiej stronie więc jeśli wie którego dnia zaczęła opakowanie, to zorientuje się którego dnia też jej nie wzięła