Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goshipendels

czy też mogę mieć problem z zajściem w ciąże?

Polecane posty

Gość goshipendels

Cześć! Nurtuje mnie jedno pytanie... a zatem moja mama z zajściem w ciąże miała problem kiedy jej się w końcu udało pierwsze dzieciątko poroniła... póżniej udało się jej w końcu mieć dzieci. Moja starsza siostra 25 lat i jej mąż zdecydowali się na dziecko, niestety mają problem z zajściem w ciąże. Zastanawiam się czy ja też mogę mieć problem z zajściem w ciąże... mam sopiero 20 lat, nie planuje jeszcze dziecka ale w niedalekiej przyszłości bym chciała... Czy są jakieś badania które mogły by sprawdzić czy nie bedzie problemów z zajściem w ciąże?

Będę nie mila ale skoro narazie nie planujesz to nie zawracaj nam głowy i sobie równiez, najdejdie taki czs i wtedy dopiero będziesz myśleć.

Wiesz co? Juz podstawowym problem moze być to, że o tym myślisz.. Na prawdę, myslenie może byc powazna bariera przy staraniach o dziecko. Postaraj sie nie zawracac sobie tym głowy. Pewne rzezcy sa dziedziczne ale to nie znaczy, żę na 100% coś na nas spadnie. Bo inaczej wszyscy chorowalibysmy na to samo co adam i ewa :)

A co masz na myśli pisząc że mają lub mieli problemy z zjściem?? Tzn jak długo się starali??

Gość rtge
Moja mama też poroniła. A ja zaszłam w ciążę przy pierwszej próbie i donosiłam bez żadnych problemów. Nie wkręcaj sobie niepotrzebnych lęków bo w tej kwestii nie ma żadnej reguły.