Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość male bydle

Problem z pieskiem - nie daje obciąć sobie pazurów? co robić?

Polecane posty

Gość male bydle

Moj piesek (55kg) Dogue de bordeaux (tequilla, sliniak) za nic w świecie nie daje obciąć sobie pazurów. Każde próby kończą się jej ucieczką oraz tym że obcęgi lądują w jej pysku. Nie da rady nawet jak trzymają ją 2-3 osoby, jest tak bardzo silna, nie ma szans na przytrzymanie jej, poza tym zawsze sie trzepocze i boje się ze uderzy mocno głową o podłogę lub o cokowliek w tej szamotaninie. Ostatnia próba obcięcia pazurów u weterynarza skończyla się rozciętą ręką mojego męża (suka przez przypadek gdy się wyrywała udrapała męża w ręke) co mam zrobić??

Gość rosołek -
pochodź z nią po asfalcie , po szorstkiej drodze , betonie -zobaczysz ,że same sie spiłują . Mam labrdora - na początku też jej obcinaliśmy pazury -ale teraz jak sie wylata po drodze i chodnikach - nie ma takiej potrzeby .

Gość kafffetki
albo do weta z tym jedz albo jak bedzie spal obetnij mu pazurek, pozniej znow bedzie kimal- zrobisz nastepny pazurek itd hehehr

Gość wiwjana
miałam raz psa, który przy obcinaniu pazurów zasypiał.... niesamowity był, ale to tylko 1 taki rodzynek, reszta się tak szarpie jakby śmierć przed oczyma widziała. może na śpiąco spróbuj?