Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madzik49

Czarne upławy..

Polecane posty

Gość Madzik49

mam 16 lat i od jakiegoś czasu mam czarne upławy z pochwy w postaci `skrzepów`. nie miałam jeszcze okresu, nie uprawiałam sexu nie brałam tabletek antykoncepcyjnych więc nie mam pojęcia od czego to może być. proszę o odpowiedź

domyślam się, że to miesiączka skoro są skrzepy. Idź do ginekologa, jeśli masz obawy

Gość Madzik49
Czarna miesiączka ? dziwne.. to jest bardziej takie galaretowate..:(

Gość Madzik49
A miał ktoś coś takiego ? może ktoś coś na ten temat wie.. ? :(

Gość xyzxyz
konkretnie od kiedy to masz?

Gość Madzik49
ale może ktoś to miał i wie co to jest.. chodzi mi tylko o to -.-

Ja mam skrzepy, ale nie są czarne, tylko baaaardzo mocno czerwone - to jest krew ;) I moze tak właśnie przechodzisz okres? Idz do ginekologa, tutaj nikt Cie nie zbada.

Gość Madzik49
jakieś 2 miesiące... w ciagu miesiacu zdarza się jakieś 2 razy i trwa kilka dni.. może tydzień..

Gość xyzxyz
w takim razie musisz jak najszybciej zglosic sie do ginekologa, to nie żarty:o może są to zachwiania hormonalne,może coś innego,ale na kafe nikt Cię przecież nie zbada! nie lekceważ swoje zdrowia

Gość Madzik49
a może to być coś w stylu `oczyszczania macicy` przed miesiączką ?

dziewczyno nie rób spekujacji bo tu na forum nie ma ginekologów. To może byc poważna sprawa, a ty sobie jaja robisz z tego co widzę. No ale to twoje zdrowie

Gość Madzik49
bo myslisz że to takie proste skoro nie mam w pobliżu ginekologa ;/ ja tylko pytam czy ktoś to miał !?

no to masz to dwa miesiące i taki problem iść do przychodni i się zarejestrować? Nie pomyślałaś, że to dziwne?

Gość xyzxyz
powiem Ci tak,jak mialam 16 lat to też się zaczęły u mnie problemy kobiece,z tym,że już miesiączkowałam wtedy od roku przemogłam swój strach i poszłam na badanie do P.ginekolog, w ogóle mnie nie bolało,uwierz mi to da się przeżyc:p także zanim naczytasz się tu jeszcze całej masy możliwych dolegliwości lepiej zapisz się na wizytę,bo szkoda Twojego czasu tutaj,uwierz mi,lepiej się przebadaj,pozdrawiam Cię ciepło:)

Gość zbynio łowca
a fuuujjj zasiedziałe skrzepy fuuuuuuuuuuj rzygac mi sie chce

Gość Madzik49
to nie takie proste..;) na innym forum czytałam że to normalne bo w ten sposób macica sie oczyszcza. (tak pewnej kobiecie powiedział ginekolog). moze moze to naprawdę miesiączka, bo gdy te skrzepy wyschną stają sie koloru pomarańczowego z czerwonymi drobinkami

tak panicznie boisz się ginekologa, czy po prostu głupia jesteś?:P Jestem w Twoim wieku i gdybym zaobserwowała coś takiego u siebie pędziłabym do lekarza aż bym buty pogubiła. Na pewno nie opierałabym się na informacjach z internetu.

Gość Madzik49
raczej się boję :P tak na marginesie to wcześniej pisałaś ` gdy miałam 16 lat` a teraz piszesz `jestem w twoim wieku` dziwne:]

Po pierwsze masz już 16 lat, a w tym wieku dziewczyna zazwyczaj już dawno miesiączkuje. Po za tym jeśli faktycznie zaczęłaś miesiączkować w ten sposób to musisz koniecznie iść do lekarza, bo miesiączka w postaci samych skrzepów nie jest dobrym objawem.

Zobacz dokładnie, czy ja to pisałam ;P Pierwszy raz byłam u gina jakieś kilka miesięcy temu. Skoro ja przeżyłam, to Ty też przeżyjesz.

Gość Madzik49
A przepraszam , to nie ty..:P kurcze no.. nie wiem co robic..

Powiedz mamie (czy tam komuś) żeby Cię zabrała jak najszybciej do ginekologa. Nie czekaj z tym, bo możesz sobie zaszkodzić, a chyba Ci to niepotrzebne. Jak na 5 minut rozłożysz nogi przed lekarzem to się nic nie stanie.

Gość --------olala
hej.ja czasem mam taki okres, tak jak to wlasnie opisujesz, malo normalnego krwawienia a takie wlasnie czarne. Lekarz mi powiedzial ze to resztki krwi ktora nie zeszla przy poprzednim okresie. No ale najlepiej byloby isc do lekarza, choc rozumiem, ze to nie tak łatwo. Aha, ja mam 23 lata i juz dlugo dlugo okres i to nie przy kazdym tak mam, ale zdarza sie wlasnie w takiej postaci ten okres.

Gość kasioffka
hej mam takie pytanie od paru miesiecy po kilku dniach po okresie dostaje brazowe lub nawet czarne uplawy trawaj one ok 4 dni a nastepnie dostaje tydzien przed okresem zaczynam sie denerwowac na koniec marca mam dopiero wizyte u ginekloga nie wiem co robic bo czytalam gdzie niegdzie na necie ze to moze byc nadrzerka lub polip lub grzybica moze co wy o tym sądzicie?

czesc. mam pytanie do madzik49 . czy juz wiesz co to jest???? prosze o odpowiedz. bo mam to samo a dzis jest sobota wiec lekarz jest zamkniety. chce wiedziec tylko co to moze byc