Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niepewna2000

przerwa w braniu tabletek anty

Polecane posty

Gość niepewna2000

witam, chcę przerwać branie tabletek antykoncepcyjnych, w ulotce jest napisane, że mogę to zrobić w dowolnym czasie, ale zastanawiam się jak najlepiej. Zostały mi jeszcze 3 tabletki do wzięcia i później mam 7 dniową przerwę i myślałam, żeby już wtedy nie zaczynać następnego opakowania. Chcę zrezygnować na razie dlatego, że pomiędzy mną a partnerem nie układa się zbyt dobrze od jakiegoś czasu i nie współżyjemy, nie jestem jeszcze pewna czy to definitywny koniec, czy jeszcze jakoś wszystko się ułoży... więc może być tak, że za miesiąc znów się zdecyduję na tabletki- no i to jest druga kwestia jak długa przerwa powinna być pomiędzy? z góry dziękuję za odp.pozdrawiam

Gość niepewna2000
up!!!!!

Gość niepewna2000
uuuupppppp!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość kiciii
jeśli chcesz by Twój organizm odpoczął od pigułek najkrótsza przerwa powinna wynosić 3 miesiące. Robienie przerwy na miesiąc jest idiotyczne jeśli nic Ci nie dolega i dobrze się czujesz. A jak będziesz współżyła nie za miesiąc, ale za 2 tygodnie i co? Będziesz potem pytała na kafeterii czy w ciąży nie jesteś? Zrob jak uważasz, ale przerwa to minimum 3 miesiące. Jeśli odstawisz po 7 dniowej przerwie pigułki, to pamiętaj, że stosunki, które podczas niej miały miejsce nie są zabezpieczone.

Gość moze to ten dermatix
najlepiej zrob przerwe po skonczeniu opakowania najlepiej na 3 miesiace, watroba wtedy odpocznie . ja tak zrobilam na 3 miesiace, ze wzgledow oczywiscie zdrowotnych

Gość niepewna2000
kiciii- nie rozmawiasz z nastolatką, wiem kiedy jestem zabezpieczona a kiedy nie, więc nie musisz się martwić nie będę pisać za 2 tyg, że jestem w ciąży. Chodziło mi tylko i wyłącznie jak " najzdrowiej" przerwać branie tabletek i NAJLEPIEJ na jaki okres czasu.

Gość sasetka987
Witajcie Mam pytanie.. Niedawno zaczelam brac tabletki, wziełam tylko 2 opakowania, gdy skonczylo mi sie drugie musialam pilnie wyjechac i do lekarza nie zdarzylam wiec nie rozpoczelam po 7 dniach nastenego opakowania.. Kiedy teraz moge wrocic do brania tabletek? Czy mozna w ogole zaczac brac na nowo po jednym miesiacu przerwy?

Musisz poczekać na normalną miesiączkę, żeby zacząć znowu brać. Miesięczne przerwy nie są dobre, bo organizm się trochę rozregulowuje, ale nic Ci nie będzie poza tym, że miesiączka może pojawić się z opóźnieniem.

Gość sasetka987
Tak właśnie myślałam.. Dziękuję bardzo ;)