Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maruss

2letnie dziecko nie mówi i nie rozumie...

Polecane posty

Gość majka2010
kolezanka poszla z dzieckiem do psychologa lekarz na pierwszej wizycie stwierdzil ze dziecko ma wyraźne zachowania autystyczne teraz czeka na wizyte do neurologa bo tam polecila zglosic sie pani pediatra

Gość karetyjka
pupa1977 "Autyzm - pierwsze co to brak przytulania, a te rzeczy co opisijecie to bardziej niedorozwój..." Powtarzasz nonsensy. Moje dziecko ma autyzm a przytula sie do kazdego. Kazdego caluje i pcha sie na kolana. A pierwszym symptomem byl opozniony rozwoj mowy. Autyzm ma wiele oblicz, tak wiele ilu autystykow na swiecie. Nie ma dwoch osob autystycznych o takich samych objawach. Dlatego autyzm jest tak trudny do zdiagnozowania. Niestety, to nie grypka :-(

Gość gość
Mój syn ma za 2 tygodnie 2 latka i zachowuje się tak samo jak syn pani kolerzanki od pół roku ma zdiagnozowany autyzm czemu piszecie na forum a dlaczego nie zareagujecie??? A co z pediatra nic zupełnie nie zauważył co to za pediatra? ,, proszę udać się do neurologa psychologa i psychiatry jak najszybciej,, szybka diagnoza jest bardzo ważna ludzie zareagujecie a nie piszcie pomóżcie temu maluszkowi i starajcie się zrozumieć autystyka on ma całkowicie inne podejście do życie co wy wyprawiacie a matka jak może nic niezauważalne to nie matka

Gość gość
To napewno jest autyzm skoro ogląda bajkę to słyszy a niebierze sam zabawek ponieważ autystycy nieumiales się komunikować autyzm wczesno wykryty daj***ardzo doza szanse na samodzielne życie malutki potrzebuje zrozumienia a przede wszystkim rehabilitacji si jak i terapię logopedy neurologa i psychiatry

Gość gość
Jeżeli pani niechce bezpośrednio powiedzieć koleżance o tym wiem coś na ten temat ponieważ byłam w tej sytuacji samej i poszłam sama do pediatry kolerzanki i o wszystkim mu powiedziałam i ze może to autyzm i skierował ją do placówki pod kontem rozpoznania za 3 miesiące była już diagnoza autyzm wysokofuncjionujacy dziś dzięki wczesnej diagnozie szymus funkcjonuje w miarę dobrze i wszystko mówi a rok temu nic nierozumial ani nie mówił koleżance potem powiedziałam ze to ja poplakalam się i mnie przytulila usłyszałam dziękuję ze pomogłas mojemu dziecku niech pani zrobi to samo każdy dzień jest wazny przy autyzmie

Gość gość
To temat sprzed 7lat...więc już dawno nieaktualne...ciekawe co z tym dzieckiem koleżanki po takim czasie...do przedmowczyni-wspaniale postapilas.gratuluję

Gość Zalamana

Proszę napisać jak funkcjonuje dziś syn koleżanki?? Mój zachowuje się identycznie.... nie śpię i płacze od paru dni.

Gość Bibi

Szkoda ze nie piszecie dalej jak się potoczyły losy dzieci 

mój wnuczek tez ma problemu lecz mój syn i synowa nie zauważają tego i nie chcą iść do lekarza