Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość socjolog23

praca mgr- ZACHOWANIA AGRESYWNE KOBIET

Polecane posty

Gość socjolog23

Już kiedyś pisałam na tym forum ale ponawiam pytanie w nadziei że któras z Pań zechce mi pomóc. Pisze pracę o zachowaniach agresywnych kobiet.Wiem że jest to temat trudny i często wstydliwy. Mimo to być może Ktoś chciałby opowiedzieć mi swoją historię. Nie interesują mnie dane Pań, tylko Wasza historia. To mój mail socjolog23@wp.pl. Z gory dziekuje za wszelką pomoc:)

Gość hdggg
We mnie zawsze wzbudzał agresje mój mąż jak wrac pijany. Zajebałabym chuja! Ale zawsze starałam się nad sobą panować.

Gość hdggg
* wracał

Gość Magda Ewa Maria
a nie lepiej zbierać opienie osób, które doświadczyły agresji ze strony kobiet?? takie "wynurzenia" przez Internet mogą stanowić średniej jakości (i mało wiarygodny) materiał badawczy. Moim zdaniem to troche ryzykowne - chyba, że nie zalezy ci na solidnych badaniach ;)

Gość brykajaca siksa
no wlasnie o jaka???

Gość socjolog23
chodzi mi o wszystkie rodzaje agresji: i fizyczną i psychiczną, werbalną itp w życiu codziennym.Do Magda Ewa Maria: oczywiście że interesują mnie też opinie osób doświadczających przemocy ze strony kobiet, a także tych którzy taka przemoc widzieli, znają np z własnej rodziny. Bez takich opinni moja praca byłaby jednostronna a tego nie chcę. Jesli chodzi o małą wiarygodność, to w tak drażliwym temacie jakim jest agresja nawet przy wywiadzie "oko w oko" respo0ndent może wiele rzeczy ubarwić czy wybielać się. Nie jestem w stanie tego zweryfikować. Liczę tylko na uczciwość.Poza tym bardzo trudno jest znaleźć osoby które są gotowe opowiedzieć mi w realu o swoich problemach z agresją. Niestety do tej pory pokutuje mit że kobieta musi być delikatna i grzeczna a nie agresywna. Pomyślałam że internet jest na tyle anonimowym miejscem że kobiety bez strachu że ktoś odkryje ich tożsamość szczerze mogą opowiedzieć o takich sprawach. Bardzo mi na tym zależy...Jeśli któraś z Pań się odważy to prosze pisać na maila.Napewno odpiszę. Z góry dzięki...

Gość socjolog23
i jeszcze jedno: jeśli Ktoś zgodzi się opowiedzieć mi o sobie (lub o kimś kogo zna) to ja ze swej strony wysyłam na maila pytania o zachowania agresywne, żeby osoba odpowiadająca wiedziała o co konkretnie chciałabym ją zapytać. Pozdrawiam:)

Gość taaaaaaaaaaak jedna
ja jestem strasznie agresywna i mogę coś o sobie opowiedzieć Dawaj mail'a :)

Gość taaaaaaaaaaak jedna
posłałam do ciebie moje namiary :) czekam :)

Gość jestem socjologiem
już po studiach, po obronie itp. w tej chwili wykładam na jednej z wyższych uczelni i odnoszę wrażenie, że trochę źle się do tej pracy zabierasz.... sprecyzuj ładnie co chcesz zbadać... najlepiej zadaj kilka konkretnych pytań (przypominam, że pytania powinny być proste, jasne tak aby mogły być zrozumiane przez wszystkich respondentów). z całą pewnością masz w swojej pracy postawione już jakieś hipotezy i do nich powinnaś ułożyć pytania.... w przypadku przeprowadzania badań w internecie najlepiej skorzystać z techniki ankiety... więc polecam zbudować krótki kwestionariusz ankiety z jak najmniejszą ilością pytań otwartych (ciężko poddać analizie ilościowej) i wrzucić na forum ;-) pozdrawiam i życzę powodzenia

Gość seesaw
ja jestem bardzo agresywna, napisz o co CI chodzi. mialam nawet takie sytuacje ze w ataku szalu pobilam 3 kolesi. nie dali rady zwyczajnie. dodam ze jestem raczej drobna i normlanie nie mam za duzo siły.. bylam z tym u psychologa.

Gość śmiech00linka7
Kobiety przejmują męskie zachowania. Piją piwo, palą papierosy, jeżdzą samochodami za szybko (niczym Kubica). Nakładają czapki bejzbolówki, ubierają się w spodnie zamiast pokazywać nogi i dekolty mimo wieku to wszystko zakrywają. Piją piwo z butelki trzymając w ręce niczym męski pijaczyna. Przemoc fizyczna, dokuczanie dla mężczyzn.

Gość socjolog23
Cieszę się że potraktowalyście moja prośbę poważnie. Moje zainteresowania tyczą się agresywnego zachowania w 4 sferach: w miejscacach publicznych (centra handlowe, ulica, środki komunikacji miejskiej, puby itd), wobec partnera, wobec dziecka i w pracy. Do: jestem socjologiem: dzięki za rady. własnie takie było moje zamierzenie aby ułożyć kilka prostych pytań by respondentki wiedziały o czym konkretnie pisać. Tylko że ja nie chcialabym pisac tych pytań na forum. jesli ktoś naprawdę chciałby o sobie opowiedzieć i mi pomóc, to zapraszam na mojego maila. mailowo wyslę konkretnej osobie pytania. Nie chcę aby osoby opowiadające swoją historię były oceniane na forum czy robią dobrze czy źle. być może niektórym to by nie odpowiadało. Oczywiście ten wątek jest też po to aby na ten temat wypowiadac sie tu, na forum otwartym. Serdecznie zapraszam. To także będzie mi niezwykle przydatne. Do:taaaaaaaaaaak jedna: czy dostałaś ode mnie pytania czy otrzymany przez mnie mail nie był od Ciebie? Jeśli nic nie otrzymałaś, bardzo Cie proszę prześlij mi swoje namiary jeszcze raz na socjolog23@wp.pl (jeśli możesz wpisz swój nick z kafeterii, wtedy bede wiedzieć że konkretnie do Ciebie doszło) Do:seesaw i śmiech00linka7: jeśli chciałybyście opowiedzieć trochę o sobie i agresywnym zachowaniu to wyślijcie mi maila z chęcia uczestnictwa w badaniach na socjolog23@wp.pl. Wyślę pytania. Odpisze każdemu. Pozdrawiam:)

Gość taaaaaaaaaaak
dostałam i już ci odpowiedziałam na wszsytkie pytania :) Myslę, że moje grzechy ci sie przydadzą :)

Gość socjolog23
zawsze znajdzie sie jakiś żartowniś palant który podszyje sie pod prawdziwego autora posta, czyli w tym wypadku za mnie. Bardzo proszę wypowiedź mówiąca o podawaniu kont i płaceniu za historię potraktować jako glupi żart. Już zglosiłam ją do usunięcia

zapezpieczyłam swój pseudonim hasłem więc żaden IDIOTA(-KA) już nie podszyje się pode mnie. Jak ja nie lubie takich ludzi:(

Dzi ękuje Moderatorom za usunięcie posta Oszusta podszywającego się pode mnie. Dziewczyny czy naprawdę nikt nie ma w temacie agresji więcej do powiedzenia?Moze jednak...

wznawiam temat i prośbę. Wiele tematów na kafeterii jest o agresywnym zachowaniu kobiet. Może znajdzie się jakaś odważna Pani, ktora podzieli się swoja historią i doświadczeniem? chcę jeszcze raz powtórzyć że badanie jest anonimowe- nigdzie prócz pracy mgr te dane sie nie pojawią. Prosze piszcie na socjolog23@wp.pl

Gość 4214214142
Niestety do tej pory pokutuje mit że kobieta musi być delikatna i grzeczna a nie agresywna. Nie zgodzę się z tym kompletnie. Kobiety są i były bardziej agresywne od mężczyzn. I wszyscy o tym wiedzą. Ja choruję na Zespół Aspergera, jest to lekka odmiana autyzmu. Agresja jest u mnie jak w ogóle przy autyzmie zwiększona.... Najczęściej choroba ta dotyka facetów - u kobiet to - ok. 1 na 5 przypadków. W przypadku kobiet też znacznie trudniej rozpoznać ZA z powodu tego właśnie, że agresję u kobiet traktuje się jako coś normalnego.... Nawet psychiatrzy twierdzą, że agresja u mężczyzn to jak burza w szklance wody, a u kobiet - jak na morzu. Nie ma co tego mylić z "grzecznością" bo te dwie rzeczy nie mają nic wspólnego.

Gość Wolvfram
posłuchaj Pani socjolog i nie ważne jak masz na imię ale chciałbym poznać Twoje imię tak z ciekawości :) odpowiadając na Twoje pytanie to powiem wprost , być może już się spotkałaś z czymś takim albo nie ale może warto zapisać w archiwum , przykład : faceci gdy popiją ostro i są nawaleni to odprowadzają się nawzajem do domu i przy okazji jeszcze coś tam łykają w czasie odprowadzania i śpiewają pieśni w stylu , góralu czy ci nie żal :) natomiast , jak się zachowują kobiety , gdy jadą odwiedzić koleżankę, która akurat kilka dni temu urodziła Franka , wiadomo że każda ma flaszkę ukrytą i dwie flaszki schowane ale nie o to chodzi , idą do małego Franka aby jemu podarować grzechotkę i dla matki Franka mają konkretny prezent , na dzień dobry lufa i kolejne polanie i zabawa trwa , ktoś tam polewa i wódka jest na stole oraz w kieliszkach ale dziewczyny na stole tańczą kankana , porządnie upite przyklejają się do ojca Franka w każdym powolnym tańcu i pozwalają się dotykać gdziekolwiek , któraś z nich stwierdza, jutro piątek i nie idziemy do roboty bo karnawał trwa , ale spocone wychodzą na ulicę porozbierane , pada śnieg i każda w swoją stronę idzie jakby widziała latarnię morską na oslep , dzwonię do jednej Anki od dwóch godzin i nie daje znaku życia , może już śpi

Gość Wolvfram
zapomniałem dopisać, że nie chciałbym aby agresywnie wpadła w zaspę i została odnaleziona w kwietniu albo w maju :(

Chcialabym wznowić temat. Szukałam na forum i wiem że wiele kobiet z problemami agresywnych zachowań tu pisze. Może któraś z Pań zechcialaby wypełnić moją ankietę? Badanie jest anonimowe. Ankieta nie zawiera bardzo dużo pytań. Nie trzeba wysyłać od razu wszystkich odpowiedzi. Mozna je wysyłać do mnie częściami. Byłabym wdzięczna za pomoc...