Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rydzyk

Podzielniki ciepła

Polecane posty

Gość Rydzyk

Czy ma moze ktoś podzielniki ciepła Brunata RME 95 http://www.perfekt.com.pl/brunata.php?&p=b2_2 Czy może ktoś jużrozpracował taki podzelnik jak grzać zeby nie chodzić w kurtce w domu a jednocześnie żeby nie zapłacić ogromnej kwoty za ogrzewanie. dzieki

Gość o zgrozo..
pojdziesz za to do wiezienia:Dte chu­je sie kapna ze cos krecisz i ci dowala kare to szczwane lisy sa

Gość rydzyk
Bardziej mi chodziło o jakieś konktretne zarządzanie ciepłem a nie oszukiwanie. a to że tych pajaców ze spółdzielni przywiązał bym do kaloryferów i odkręcił na 5 to już inna sprawa. Ale jeśli wszyscy godzą się na złodziejstwo ze strony spółdzielni itd to ja sam jako jednostka niestety nic nie zdziałam

Gość taaaaaaaaaaak jedna
proponuję najpierw ocieplić zewnętrzne ściany mieszkania styropianem 3 i potem można śmiało zakręcić grzejniki. Ocieplenie oczywiście od środka a nie na zewnątrz bloku :) Moja mam tak zrobiła w mieszkaniu ma 22 stopnie i oszczędności co roku spółdzielnia wraca jej za ogrzewanie 800 zł :) Styropian nie jest drogi więc warto :)

Gość linoskoczka35
jeszce ważne jest jakiego typu masz grzejniki, bo każdy ma inny współczynnik przeliczenia

Gość rydzyk
Na szczescie jeszcze przed końcem zimy będe miał ocieplony cały blok ze wszystkich stron więc napewno bedzie w przyszłym sezonie cieplej. Grzeje tylko w największym pokoju bo boje sie wielkiej niedopłaty a jednostki lecą w zastrzaszającym tempie :( Ocieplenie od środka nie wchodzi w grę poniewaz miałem remont mieszkania niedawno. A co myślicie o ekranach zagrzejnikowych które mają niby za zadanie odbijac ciepło do wenatrz pomieszczenia a nie zeby ciepło uciekało w ściany rozwiąznie groszowe ale czy coś daje ?

Gość szybkie czytanie
hehehe, rzuciłam okiem na temet i przeczytałam pierdzielniki ciepła hahaha. Tyle tu durnych tematów, że tylko tego się czlowiek spodziewa. Chybva lepiej uważnie czytać niż szybko :D