Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo nerwowa osoba

Co to moze byc? Czy to nerwica?

Polecane posty

Jestem osobą bardzo nerwową, przejmuję sie i zamartwiam wszystkim, szczególnie moją przyszłością. Ostatnio mam lęk przed pójściem do pracy, w domu czuję sie najbezpieczniej, ale wiem że przecież nie spędzę tak reszty życia. Kiedyś uwielbialam pracować, bo spotykałam ludzi a teraz unikam szukania pracy bo tak mi lepiej i siedzę w domu. No dobra ale to to jeszcze nie jest takie ważne, bo sobie jakoś z tym poradzę. Gorsze jest to, że nie mam w ogóle apatytu, mam wrażenie, że mój żołądek jest bardzo skurczony, bo gdy zjem parę kęsów jestem już pełna. Jak staram się jeść na siłę to zbiera mi się na wymioty. No i w ogóle często mam mdłości, jak mam jakąś stresową sytuację to mogłabym nie jeść cały dzień. Przez to wszystko tracę na wadze, a wolałabym żeby było odwrotnie. Wiem, że jestem za szczupła i powinnam przytyć, ale jak? Czy to może być nerwica żołądkowa? Ktoś miał takie objawy?

Gość gryczka
To może być nerwica, fobia społeczna albo jakaś inna forma nerwicy lękowej. Albo depresja. Czy głównym objawem jest brak apetytu?

ja miałam dokładnie to samo. bałam sie wychodzic z domu sama przy okazji. siedziałam w domu. w głowie mi sie kreciło, nic nie mogłam jeść, schudłam strasznie. wiesz co mi pomogło, ze ozdrowiałam niemal natychmiast? jak ręką odjął?? się zdziwisz.... akupunktura! a ta w nia nigdy nie mogłam uwierzyć. minęło 5 lat a ja jestem zdrowa :)

tak moim największym zmartwieniem jest calkowity brak apetytu. Odczuwam głód, ale nie mogę się zmusić do jedzenia. Wiem, że z tym problemem nie wychodzenia z domu poradzę sobie, bo niedługo się przeprowadzam. Tam gdzie będę mieszkać mam przyjaciół dzięki którym mam ochotę żyć i działać. Najbardziej martwi mnie, że za dużo schudnę i wpadnę w jakaś chorobę. Dzięki za rady :) Może faktycznie spróbuję z akupunkturą :)

Gość andziaandzia
ja mam bardzo podobne objawy, tez ktos tak ma?

Gość rudzieleccc
dokładnie z tymi objawami trafiłam(w koncu!)do psychiatry.w moim przypadku okazalo sie ,ze mam depresje lekowa:( masakra........

rudzielcu a jak sie z tego wyleczylas?