Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JakiePZU

Ubezpieczenie na życie grupowe czy indywidualne?

Polecane posty

Gość JakiePZU

Chciałabym się ubezpieczyć w PZU na wypadek śmierci spodowowanej wypadkiem, od wypadku itp. Żeby otrzymać świadczenie z tyt. urodzenia dziecka itp. Ale w moim zakładzie pracy płaci się wysoką składkę miesięczną, ponad 60 zł. I mam pytanie: czy moge się ubezpieczyć indywidualnie w PZU czy muszę w swoim zakładzie pracy? Obawiam się, że z PZU powiedzą, że nie mogę indywidualnie tylko poprzez zakład pracy gdzie pracuję. Jak to jest u Was? I czy płacicie mniejsze składki?

Gość kamyk niebieski
a musisz w PZU, nie ma innych zakladów co mają lepsze oferty?

Gość kamyk niebieski
Oczywiście, że nie musisz podpisywać umowy na ubezpieczenie grupowe. Jednak jakieś dobrze mieć.

Gość wcale się nie dziwię
No i co, ubezpieczyłaś się gdzieś,czy jeszcze nie ?

Gość Fiollka
Moim zdaniem lepsze jest ubezpieczenie indywidualne, umowę łatwiej dostosować do swoich potrzeb, suma ubezpieczenia jest wyższa, składki też można dostosować tak, żeby nie obciążały budżetu.

Gość Makarka54
Też myślę, że lepsze jest indywidualne. Trochę droższe, ale warunki są lepsze. Jednak najważniejsze jest samo ubezpieczenie, więc nawet grupowe będzie dobre.

Gość Klemensa54
Wszystko zależy od tego, jaki ma być zakres ubezpieczenia i jaka kwota wypłaty nas interesuje. Dobrze jest rozpatrzeć każdą możliwość. W ubezpieczeniach grupowych składka ustalana jest z góry na podstawie średniej wieku i ryzyka, w indywidualnym masz składkę ustaloną indywidualnie pod siebie.

Gość wanda_wanda
Miałam grupowe i nie było ono zbyt atrakcyjne. W indywidualnym mogę wybrać sama ubezpieczyciela, określić wysokość składki, okres składkowy i interesującą mnie sumę ubezpieczenia. Także jestem za indywidualnym.

Gość Tomasz01
Mogę zrezygnować z ubezpieczenia grupowego w pracy? Jak to zrobić? Wnioskuję, (z w/w wypowiedzi) iż indywidualne można bardziej dopasować do swoich potrzeb.

Gość prinsepolo
ja mam grupowe w pracy w alianz i jestem mega zadowolona

Gość Tomasz01
Ja też mam grupowe w pracy, aczkolwiek nie daje zbyt wielu możliwości, dlatego chcę dopasować do swoich potrzeb.