Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marihuana Nana

Zioła na cerę zanieczyszczoną

Polecane posty

Gość Marihuana Nana

Witajcie. Mam nadzieję, że kogoś ten temat zainteresuje:) Mam cerę zanieczyszczoną, mieszaną, ale nie trądzikową. Przebarwienia, zaskórniki, rozszerzone pory, zaczerwienienia - to krajobraz na mojej twarzy. Kosmetyczka, która oczyszcza mi twarz poleca mi kwasy, jednak boje się poparzenia, a bardziej tego, ze nawet kilka sesji nc nie da. W związku z tym mam pytanie - czy istnieją zioła, które wygładzą i oczyszczą? Dodam, że o wiele mniej cierpię na wykwity ropne, wyskakują minimalnie Bardzo proszę o porady

Rumianek, nagietek dobrze działają na cerę (przemywanie naparem, parówka), tylko uważaj czy nie wywołają alergii. Na cerę tez dobrze działa picie pokrzywy. Ja z opisu wnioskuje że mam podobną cerę do twojej, widzę dużą poprawę po stosowaniu pilingu z kawy - kawa plus żela do mycia twarzy i delikatny masaż, raz na dwa tygodnie. I żel do mycia twarzy z Tołpy, z serii strefa T do cery wrażliwej, mieszanej i trądzikowej. Nie wysusza jak podobne żele i ładnie oczyszcza pory, mnie się zdecydowanie zmniejszyły. Nawilżam tonikiem i kremem też z Tołpy ale seria Hydrativ

Gość Marihuana Nana
A więc tak - dziękuję Ci bardzo za odpowiedź:) Kiedyś robiłam parówki z rumianku, nie uczulił:) Dzięki za przepis na piling:) Słyszałam o nim, ale stwierdziłam, że to chyba nie pomoże mojej cerze, a tu proszę:) Ja w tej chwili mam tylko tonik Garniera Czyta Skóra i krem matujący Perfecta Dax Cosmetics, ale chcę zrezygnować z chemii i próbować z ziołami.

Nie większość kosmetyków zapychala:/ Albo wysuszały za bardzo, albo po kilku dniach stosowania pory były du że, zanieczyszczone a cera wyglądała jak brudna:/ Dopiero we wrześniu trafiłam na podane kosmetyki. Co do pilingu sama określ częstotliwośc stosowania i ostroznie go rób. Wiele osób może Ci napisać że do twarzy jest zbyt mocny, ale mnie odpowiada bardzo. Stosuje z powodzeniem od przynajmniej 2 lat. Tylko nie trzyj zbyt mocno. Nie wiem czy stosujesz maseczki, jeśli lubisz to polecam stosowanie glinek. Najlepiej takie w proszku do rozpuszczenia w wodzie mineralnej. Do naszej cery biała lub/i zielona. Do kupienia w niektórych aptekach sklepach z naturalnymi kosmetykami.

Gość Marihuana Nana
Ten krem Perfecta jest niezly, ale nie matuje jakoś długo, zwłaszcza, że mi cera bez make-upu prawie wcale sie nie blyszczy(!), ale od paru lat przez te niedoskonalosci nie wychodze bez podkladu i pudru, a w tym po paru godzinach buzia blyszczy sie i to bardzo widocznie;/ Ale coz... Maseczki stosuje raz na ruski rok, ale wiem wlasnie ze glinki sa dobre:) Myslalam zeby moze skombinowac jakies ziolowe toniki robione samodzielnie itp i zaczac z tym, ale sama juz nie wiem.. do tego trzeba cierplkiwosci, a jak nie widze w miare szybkich efektow to porzucam

Gość gość
Miałam bardzo podobny problem, aczkolwiek dodatkowo występowały u mnie wykwity ropne. Szukałam w internecie ratunku i znalazłam forum, na którym ktoś polecał ziołowe kosmetyki HB kosmetik. Zaryzykowałam i kupiłam na ich str. internetowej żel do mycia i maskę AHA. Produkty genialne, po tygodniu stosowania złagodziły stany zapalne, po dwóch tygodniach nie było nawet jednego stanu zapalnego, miałam znacznie mniejsze pory, używam produktu od miesiąca i jestem baardzo zadowolona. Zamówiłam sobie do pełnej pielęgnacji krem balansujący i emulsję łagodzącą! Nie mogę się doczekać kiedy przyjdzie paczka:D

Gość gość
ja polecam czystek, fiołek trójbarwny i ziele macierzanki :) efekty widać już po dwóch tygodniach stosowania. Zawsze kupuję na https://flos.pl/sklep/, polecam.