Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moja skora jest okropna

Stan skory - uk

Polecane posty

Od momentu, kiedy przeprowadzilam sie do Anglii nie moge poradzic sobie z moja skora. Ciagle wyskakuja mi jakies krostki, czerwone plamki. Nie moge sie tego pozbyc mimo, ze stosuje jakies smarowidla, ktore polecil mi lekarz. Jako nastolatka wygladalam lepiej! Kosmetyczki tutaj mowia, ze duzo Polek korzysta z ich uslug wlasnie z powodu zlego stanu skory. Nie wiem czy chcialy mnie zachecic to roznego typu zabiegow w ich salonach czy rzeczywiscie tak jest Jak jest z Wami? Ja juz nie mam sily. W lecie jeszcze mozna troche skore opalic, jest lepiej. Ale od listopada jakos juz po prostu nie moge na siebie patrzec Moze to tutejsza woda czy co?

up

Gość ja mam problem zwlosami
ja mam problem zwlosami

a u mnie wlasnie przeciwnie. Wode tutaj mam miekka nie to co w Lodzi wiec od razu moja cera wyglada lepiej. Ale wydaje mi sie ze na jej stan maja wplyw tez kosmetyki, ktore stosuje a na te nigdy nie oszczedzam. Stosujesz delikatne toniki do twarzy i dobre kremy z filtrami? Bo mimo ze jest zima to skora moze byc wrazliwa na promienie UV i przez to robia sie jakies wyprystki. no i koniecznie stosuj peelingi 2 razy w tygodniu - pewnie nie zauwazysz efektow od razu ale wydaje mi sie ze powinno byc lepiej po jakims czasie

Gość A ja mam tu super cere
W Pl byla przesuszona a tu nawilzona . no i stac mnie na lepsze kosmetyki to uzywam. wlosy tez mi sie ladnie skrecaja w tej wilgoci :)

Gość ja mam problem zwlosami
mnie sie nie skrecaja mam dlugie wlosy za dupe i wygladam jak pudel od tej j wilgoci

No wlasnie! dogodzic kazdemu :P Ja wlosy tutaj mam lepsze moze, ale za to pudel :/ czego nie cierpie bo mam szope, gdyby sie tylko krecily to byloby ok Natomiast jak przyjezdzalam do uk na tydzien czy 2 zawsze polepszala mi sie skora. Ale po dluzszym pobycie teraz wyglada okropnie. na szyi i twarzy mam wypryski. Nie moge sie ich pozbyc. Kremow zawsze uzywalam dobrych (zalezy jakie kto uwaza za dobre, ja uzywam Garnier, Nivea) Peelingi tez robie ale przestalam na miejsca z krostkami bo sie nie zaleca Nie mam ponadto zadnych zastrzezen (no moze smrod tej angielskiej wody) gdyby nie te krostki

Gość fanka lewatyw
to moze poszukaj w kafe topiki o oczyszczaniu organizmu przez lewatywy- to dziala, a nie jest trudne. W tutejszej zywnosci jest duzo hormonow, moze stad problem? PS> Tez jestem na Wyspach

mysle, ze moze to ma zwiazek z jedzeniem. moze za duzo cukru, te wszystkie np soki, squashe itp do tego slodycze nigdy nie musialam sie ograniczac ani szczegolnie dbac o to co jem, o jakies oczyszczanie... dzieki za podpowiedz

Gość vb50000
piszesz a potem prosisz o usuniecie? nie lepiej od razu pomyslec ? 25.01.2010] 10:30 [zgłoś do usunięcia] Mayor of London Prosze usunac moja wypowiedz z tego topiku: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4353157 z 24.01.2010 z godzinny 23.55

Gość vb50000
czemu ma mnie zal sciskac?????:D znow piszesz o sobie zanim sie zastanowisz a jak juz sie zastanowisz to lecisz do moderacji z prosba o wykasowanie :D wiec po cholere piszesz jak sie potem wstydzisz

Nie mialabym sie czego wstydzic. Skad te wnioski? Moze w koncu uzasadnisz to? Czy nie ma zadnego uzasadnienia na Twoja glupote? I nie zamierzam sie tlumaczyc komus takiemu jak Ty zacznijmy od tego.

Gość tak wszyscy ci zazdrosza
znam to :D a glupia to TY JESTES -JAK BUT

Gość Mayor ty prowokatorko

Hmm... No i chyba sie nie doprosze zebys uzasadnila te bezpodstawne bzdury, ktore piszesz. Jesli bawi Cie to lub satysfakcjonuje i chcialabys mi w jakis sposob "nawrzucac", zapraszam, moze napisz na email do mnie. Oh, zapomnialam, ze Ty to lubisz publicznie. Ale z jakim marnym skutkiem... Dziewczyny, autorko tematu, przepraszam w imieniu tych denerwujacych sie osob, ktore nie maja w sobie dosc odwagi, zeby podpisac sie czarnym nickiem za psucie Wam tematu.

Gość pisz dalej
Major nie przejmuj sie - i tak wiemy ze to tamte dziewczyny ;))

Gość pisz dalej
zreszta juz nie pisza na tamtym topiku pewnie im wstyd za wypisywanie i obgadywanie.

ja tez mialam taki problem, mysle ze to po prostu zmiana klimatu. teraz jest ok nie narzekam. a probowalas kosmetyki mineralne?

Autorko,moze skorzystaj z zabiegow kosmetycznych, oczyszczanie,zluszczanie? Moze cos takiego pomoze...Jesli to rzeczywiscie cos powaznego, to tak jak pisze Mayor, poradz sie dobrego lekarza. Mysle,ze sporo osob ma tu problemy z cera,wlosami wiec na pewno warto uwazac na to,co sie je. Co do dziecinnych wypowiedzi powyzej...to juz naprawde stalo sie nudne, czytanie tych debilnych wypowiedzi na poziomie przedszkolaka (nie obrazajac przedszkolakow). Ktos tu probuje chyba zaswiecic inteligencja ale niestety ma to odwrotne skutki. Najgorsze jest to,ze na glupote nie ma lekarstwa... Mayor- nie przejmuj sie

Gość myszeczkami
amikaaa czy moglabys napisac jakich używasz kosmetykow??? jestem w trakcie poszukiwania jakiegos dobrego zestawu i idzie mi to marnie:(

Gość juz bez nikaaaaaaaa
Mayor napisz co u ciebie? i ignoruj wpisy nie warto tracic dnia na tamte kolezanki popisza i przestana. pozdrawiam

Gość frentii
Moim zdaniem to sprawa jedzenia, ktore jest w UK dwa razy bardziej napakowane konserwantami, stabilizatorami i innym syfem, ktory trafia do limfy i probuje wydostac sie z organizmu przez skore.

moja skora przyzwyczajala sie do Anglii okolo rok - byla wysuszona, z krostkami. stosowalam kosmetyki dla dzieci Johnsona zeby bylo lepiej. teraz juz jest OK, bez problemu, tylko... jak pojade do Polski to ten sam problem :( teraz na polska wode jestem "uczulona", skora wysuszona czerwona itp. dasz rade ja przezylam bez kosmetyczek, skora na twarzy byla akurat OK tylko reszta ciala, rece nogi, dekolt byl masakrycznie przesuszony. jesli masz problemy z cera to myj twarz w przegotowanej wodzie lub w mineralnej i wycieraj jednorazowymi recznikami. moze bedzie lepiej...

kiedys po wizycie u kosmetyczki pilnowalam sie i przemywalam twarz jedynie przegotowana lub mineralna woda. ale caly czas tak sie nie da :P szalu mozna dostac oby moja skora tez sie przyzwyczaila musze sie zaopatrzyc w jakis dobry tonik do przemywania