Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziewczyna666

po tabletkach, okreś płodny czy nie?

Polecane posty

Przyjmowałam 3 misiąc tabletki antykoncepcyjne. Teraz rozpoczęłam czwarte opakowanie z którgo wzięłam tylko cztery tabletki-ostatnią w środę. Czy teraz od śrosy mam okreś płodny. Tzn, jesli np w pt nastąpił stosunek bez zabezpieczenia, to jest jakas szansa na ciążę czy raczej jest to mało prawdopodobne?

Gość affmuck
Patcoo

Gość może superniania pomoże
tak, to czas płodny, dlaczego wzięłaś tylko cztery tabl ? teraz nie jesteś zabezpieczona i jest mżliwość ciąży

Ja brałam Diane w celach leczniczych a przy okazji działały antykoncepcyjnie. Poszłam do innego lekarza który kazał mi je odstawić, tak więc zrobiłam.

Dostałaś odp. Jesteś płodna, jeśli odstawiłaś. Tabletek się nie odstawia w trakcie, dopiero po skończeniu opakowania. Ten lekarz to jakiś konował, albo źle go zrozumiałaś

On powiedział że to będzie okres płodny, ale nie sądziłam że już 2 dni po odstawieniu. Ostatnią tabletkę wzięłam w środę i w sobote albo dziś powinnam mieć okres, a go nie mam...

Coś Ci się chyba pomyliło. Jeśli wzięłaś tylko cztery tabletki z tego opakowania, to dzisiaj powinnaś mieć 8dzień cyklu, więc miesiączkę poiwinnaś dostać za około 20dni, a nawet więcej. Chyba że czegoś tu nie zrozumiałam Teoria, że okres przychodzi po kilku dniach od odstawienia dotyczy tylko pełnego opakowania

Nawet jeśli nie wybierze się całego opakowania tylko się w trakcie przerwie to okreś powinno się dostać tak samo jak bym wybrała całe opakowanie czyli po 3 lub 4 dniach. ja już kiedyś tak przerwałam branie tabletek w połowie opakowania i okres miałam po 3 czy tam 4 dniach od ostatniej tabletki.