Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapominalska bardzo

To nie prowokacja! Poważnie pytam

Polecane posty

Gość zapominalska bardzo

Co się robi jak się idzie do lekarza? Tyle czasu już mnie nie było, że już zapomniałam, a sytuacja mnie zmusza, że muszę zajść :O No więc najpierw trzeba podejść do takiego okienka i dać książeczkę zdrowia. Jaką? Rodzinną czy tą imienną? Idzie się do kolejki, i później lekarz nas wywołuje, czy trzeba iść na żywioł?

Gość zapominalska bardzo
qrcze na pewno każdy z was chodzi do lekarza, więc możecie się podzielić swoją wiedzą.

Gość zadzwoń na
22 603 70 55 albo 997, pod tymi numerami wszystko ci wyjaśnią

Gość grenadinne
rejestrujesz sie telefonicznie, przychodzisz na umowiona godzine i czekasz przed gabinetem na swoja kolej. musisz wiedziec kto jest twoim lekarzem rodzinnym, zeby wiedziec pod ktorym gabinetem stac. no i nmusisz podpytac ludzi z kolejki, kto jest przed toba. zreszta jesli bedziesz miala problemy, to mozesz uderzyc do pan"z okienka", one na pewno ci wyjasnia co i jak.

idziesz, rejestrujesz sie i do kolejki, albo jak masz wyznaczony termin to wtedy przychodzisz i czekasz w kolejce do lekarza, zadnej ksiazeczki Ci nie trzeba, tylko nr NIP albo dowód jak chcesz L4 :)

Gość zapominalska bardzo
Dzięki bardzo, bo już się zestresowałam :D A skąd mam się dowiedzieć kto jest moim lekarzem rodzinnym?

Gość grenadinne
hmmm no w sumie takie rzeczy powinnas wiedziec. sprawdz, czy nie masz gdzies w ksiazeczce zdrowia wpisanego nazwiska. jesli nie, to zadzwon do przychodni po prostu i wyjasnij sytuacje, powinni ci powiedziec. sama ksiazeczka bedzie ci potrzebna wlasciwie tylko do wypisania recepty. no i faktycznie, wez legitymacje ubezpieczeniowa lub RMUA z ostatniego miesiaca, jesli chcesz zwolnienie. tak na wszelki wypadek. no i NIP i adres zakladu pracy.

Gość zapominalska bardzo
Teraz już powinnam sobie poradzić ;) Jeszcze raz dzięki.