Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niby wiem.

co zrobic by pozbyc sie wilgoci z domu

Polecane posty

Gość niby wiem.

mamy mieszkanie narozne.niestety przy panelach zauwazylismy sie ze zbiera sie nam wilgoc co zrobic by pozbyc sie wilgoci

Gość początkującytips
dokladnie, na wiosne kup preparat na grzyb i wymyj nim sciane, jak dobrze wysnie uzupelnil wybraki farby, staraj sie mieszkanie jak najczesciej i jaknajdluzej wietrzyc, a jesli nie ma mozliwosci to przynajmniejmikrowentylacja.. niestety zabieg ten trezba bd powtarzac co jakis czas.. a i pod zadnym pozorem w tym pokoju nie susz prania :)

Gość niby wiem.
dzieki bardzo

Gość Gościuwa
mialam identyczny problem. Przede wszystkim wietrzenie mieszkania!!! Kilka razy dziennie otworzyc okna na cala szerokosc i zakrecic ogrzewanie, po okolo 5 minutach juz cale powietrze zostanie wymienione, pozamykac, wlaczyc ponownie kaloryfery i tak kilka razy dziennie. Poza tym takie uchylanie okna jest malo skuteczne. Jka juz to na oscierz otworzyc na kilka minut. Ja zakuplam jeszcze takie urzadzenie do pochlaniania wilgoci. Kosztowalo mnie to okolo 100€ ale sie oplacalo. Nie susz ubran w mieszkaniu, po kazdej kapieli wietrz lazienke od razu, gotuj w kuchni z drzwiami zamknietymi i po skonczeniu od razu wietrz. Wszystko to kwestia przyzwyczajenia, najgorzej jest wbrew pozorom na jesieni a nie w zimie poniewaz wilgotnosc powietrza na zewnatrz jest wtedy najwyzsza. Kup sobie poza tym hygrometr i obsewuj wysokosc wilgoci w mieszkaniu. Powodzenia :)

Gość niby wiem.
i co jeszcze.....

Gość może masz plastikowe
zbyt szczelne okna?

Gość gosciuwa
No ja tez mam plastiki, daltego tak wazne jest to ciagle wietrzenie...

Gość Oliwka***
MAM TEN SAM PROBLEM STARE MURY

Gość gość
Moim zdaniem przede wszystkim musisz zrobic wszystko żeby osuszyć dom, a póżniej zadbać o wentylację bo w innym wypadku problem będzie się powtarzał, z własnego doświadczenia mogę polecić ci firmę http://www.nawiewniki-szczecin.pl/ jeśli chodzi o nawiewniki i systemy wentylacyjne mają ****ardzo dobrej jakości