Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lalaP

tradzik który niszczy zycie!!

Polecane posty

juz nie wiem co mam z nim robić....stosowałam juz chyba wszystko...mama21 lat i wyglądam tragicznie....przez swoja twarz łapie takie doły że nie wychodze z domu nie pokazuje sie ludziom, wstydze sie tego jak wygladam....

najgorsze jest to za mam narzyczonego, planujemy słub ale boje sie ze on mnie w końcu zostawi bo tak tragicznie wygladam.... jak sie pozanlismy nie było tak źle....

Gość sssssssssssss
A wyciskasz pryszcze?

nieustannie.... wiem że to źle ale nie moge sie opanowac żeby tego nie robić

Gość sssssssssssss
Niestety dopóki nie przestaniesz tego robić nie pomogą ci żadne kosmetyki, kremy itp.

Myślę, że raczej masz narzeczonego, ale nie o to mi chodzi. Ja kiedyś pozbyłam się takich bolących guli, przecierając twarz wodą utlenioną. Nie masz nic do stracenia. Tanie i proste, a też wcześniej stosowałam wszystko, z antybiotykami włącznie. napisz za parę dni, jak idzie.

Gość czarymary88
ssssssss nieprawda, wyciskanie jest moim nałogiem (tzn. bylo teraz nie mam czego), a mimo wszystko pani dermatolog mni ewyleczyła, dodam, że męczyłam się z nim 7 lat i próbowałam wiele.

z tym wyciskaniem to sie naprawde staram i ograniczam to minimum!! obecnie stosuje retinA ale narazie efektów brak ( stosuje 3 tygodnie) spróbuje tej wody utlenionej....

powiedzcie mi, co zrobić? wyjść z takim gulem na ulicę? czy lepiej wycisnąć? i zatuszować?

ja wyciskam.... nawt jak rano zatuszuje i jakos mi idzie to jak wracam do domu i staje przed lustrem - zaczyna się masakra....:(

te gule pękają i powstają blizny to co za różnica taka,że wszyscy je mogą pooglądać i:O

Gość czarymary88
ja stosowałam wszystko, a dopiero pomogły mi tabletki Davercin. ;)

stosowałm davercin w żelu- nieskuteczny:( a retinoidy stosowałaś??

Gość czarymary88
Davercin w zelu to coś innego, sama taki stosowałam i tylko wysuszył. Każdemu pomaga co innego, chodzisz do dermatologa? Moja dermatolog dlugo szukała leków, któreby na mnie zadzialaly i znalazła!;) Retinoidy w postaci Isoteku? Myślała o tym, ale nie chcciałami go dać jako kobiecie... I sama nie wiem cyz bym się zdecydowała.

Gość daff
idz do dobrego kosmetologa, z tym da sie coś zrobić na 100%

Gość margi78
Dziewczyny,nie dajcie sie nabrac na antybiotyki,hormony i inne tego typu lekarstwa.Nic nie leczy tak tradziku i skory lojotokowej jak Retinoidy doustne,czyli Isotek lub Roaccutane.Mam 32 lata,tradzik leczylam przez 15 lat nieskutecznie,wyrzucajac w bloto pieniadze,dwa lata temu trafilam na konkretna dermatolog,ktora przepisala mi wlasnie kuracje Isotekiem.Obawialam sie troche,slyszac rozne opinie na jego temat,jednak nie mialam zadnych skutkow ubocznych poza suchoscia ust,co jest do zniesienia.Gdybym dostala taka kuracje w wieku 15 lat,teraz nie musialabym sie zmagac z bliznami potradzikowymi.Po pol roku leczenia,pozbylam sie calkowicie tradziku i tlustej skory.Niektorzy lekarze nie chca przepisywac,bo w ten sposob traca pacjenta,ale probujcie do skutku,zmieniajcie pseudo lekarzy na lekarzy,pozdrawiam,

Gość jksdfhjdfhskdsf
Tez mam tradyik, dzisiaj mialam moment zalamania. Plakalam, bo nie mam juz do tego sily. Zobaczylam swoje zdjecie sprzed roku... buzia gladka... co sie stalo? eh

Gość aniaaaaaaaaaaa
Uwaga ! wiem co myslisz, wiem co czujesz..... mam 26 lat, tez przez to przechodzilam..... uwierz mi depresje, zamkniecie sie na wszystko.... Powiem ci ze tradzik zniszczyl mi kilka ladnych lat w moim zyciu.... uwazalam to za kare od boga i wiecznie pytalam dlaczego to ja ? siegalam po wszystko ... i ciagle wracalo polecam lek na pochodnej wit. A izotec, lub acnenormin lub duac od roku zyje normalnie.... jak juz wszystk probowalas siegnij po to ja zaluje ze nie zrobilam to kilka dobrych lat temu tylko nie bylo mnie wtedy na to stac trzymaj sie !\ i nie daj sie temu ~\!

dziewczyny, idźcie do dermatologa bo potem będą blizny i problem. ostateczna wersją leczenia jest podanie pochodnej witaminy A. ale to trzeba pod ścisłą kontrola lekarską bo może uszkodzić wątrobe przy nieumiejętnym stosowaniu. poza tym efekt natychmiastowy poprawy skóry przynosza zabiegi z kwasami. warto się poddać zabiegowi, mimo ze tani nie jest. ale przeciez chodzi o buzię.