Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tatatatayaykaj

do kasjerek pracujacych w marketach czy slusznie zostalam osadzona

Polecane posty

Gość tatatatayaykaj

tydzien temu za to ,ze przetrzymalam klientce na 10minut zakupy pod kasa bo ona czegos zapomniala i weszla jesszcze raz wiec mi zsotawila zakupy razem z paragonem... mnie o malo co,za to nie zwolniono,az kierowniczka ochrony dzwonila do dyrekcji:(dzisiaj bede miala rozmowe o to... ryczec mi sie chce bo przeciez nic chyba zlego nie zrobilam... ja mam z tego sie wybronic...

Gość tatatatayaykaj
jak mnie zwolnią to rodzice każą mi iść znowu na studia. i bede musiała być inżynierem :(

Powiedz że przecież klient nasz pan i skoro chciała zostawić to zostawiła. Pewnie usłyszysz że ochrona się takim czymś zajmuje, ale co tam... Powiedz że nie było w pobliżu ochroniarza. Wydaje mi się że to nie jest podstawa do zwolnienia.

Gość tatatatayaykaj
ciagle trzeba sie czego obawiac w tej pracy:( ciagle rewizje szafki juz mam dosc...a z praca ciezko wiec musze sie trzymac

Gość wery important perzon
ja czasami zostawiam na chwi;e u kasjerki jak czegos zapomne

Gość helloł Kiti
klienci są wredni, nic im nie zostawiaj! niech pamiętają co mają kupić od razu!

Gość dvhgsv
nie płacz oni są jebnięci, przyczepią się o każdą bzdure i tak naprawdę żadna kasjerka w ich oczach nie jest dobra, vhoćby kurwa nie wiem jak było idealnie... do dupy z taką pracą lepiej zostać sprzątaczką. nie masz żadnego powodu do niepokoju, w jakim mieście jesteś kasjerką?

Gość leomka
No trochę dziwne zasady macie w pracy, ale cóż- jaki sklep, taki obyczaj, takie reguły itp. I tego się trzeba trzymać. Ja pracuję w sklepie odzieżowym i moje prawa i obowiązki różnią się od praw i obowiązków koleżanek pracujących w innych odzieżowkach.

Gość ann.m
ale o co cie osadzono??

Gość ja ostatnio chcialam wejsc
do marketu z zakupami z innego sklepu (mialam paragon) i sie zapytalam pani w kasie czy wolno to mi powiedziala, zebym zostawila jej przy kazie. I tak zrobilam. Nie wiem o co i taka jazde robia... Wielki problem. Powiedzialabym Ci, zebys lala na to sikiem skosnym ale pewnie martwisz sie ze robote stracisz, a teraz jest dobry czas dla pracodawcow, ze zastraszaja pracownikow, tlumacza sie kryzysem i traktuja jak podludzi... Idz bojowo nastawiona, wygrasz ta rozmowe, przeciez oni nie maja przeciwko Tobie zadnych argumentow. Takie cos na pewno nawet nie jest ujete w zadnym egulaminie. A jak nie ma paragrafu to nie ma sie czym podeprzec, moga sie uzewnetrzniac ile wlezie ;)

Gość chlupup
Ale to bardzo dziwne. We wszystkich marketach do których chodzę, mnożna zostawiać zakupy przy kasie albo kasjerka wskazuje miejsce, gdzie można to zrobić. Są szafki, ale w biedronce można zostawić przy kasie, nie trzeba w szafkach, to samo w tesco. W delikatesach centrum są takie półki wzdłuż szyby przy wejściu, tylko że nie zamykane ani nic tylko takie jakby ławki drewniane zabudowane i trochę głupio tam zostawić, bo może ktoś wziąć, ale przy kasie tez można. Sama pracowałam jako kasjerka i wręcz mówili nam, żeby zwracać uwagę klientów jak coś wnoszą, aby te rzeczy zostawić przy kasie...

Gość spojrzcie na ta sytuacje z
perspektywy pracodawcy i innych kilentow. Ja bym kurwicy dostala gdyby, kazda kasjerka pozwalala kazdemu klientowi wracac sie po towar ;/ Blokuje sie kasa!

Gość powiedzieli Ci o tym wcześniej

Gość tatatatayaykaj
ale ta klientka sie wrocila i stanela po raz kolejny w kolejce... nie blokowala kolejki... a w dodatku na poczatku am mowili,ze nie mozemy zostawiac pod lada ale swoich zakupow ,nie mozemy robic w trakcie pracy lub przerwy zakupow..ale o zakupach klientow nic nie wspominiali... chce mi sie ryczec:( bo straszna jest ta baba kierowniczka

Gość pooooodnoszzzzzeeeeeeeeeee

Musisz spokojnie i rzeczowo powiedzieć jak wyglądała sytuacja. Nie zrobiłaś nic złego więc sie tak nie denerwuj. Zycze powodzenia i trzymam kciuki za Twoj spokój i opanowanie.

Gość rzeczywiście bez sensu
ja kilka razy - jako klientka - wracałam się do sklepu po coś, czego zapomniałam,już po zapłaceniu za poprzednie zakupy. Kasjerki zawsze pozwalały mi wrócić do sklepu z zakupami, nie musiałam och zostawiać przy kasie. O tamtej klientce dobrze świadczy, że zostawiła zakupy, ale dlaczego ty masz ponieść jakieś konsekwencje? Myślę, że powiedzą ci tylko, żebyś tak nie robiła - i już.

Gość nevwer
Nie no nie powinnas mec problemu z tego tytulu ja pracujac na kasie mialam nieraz taka sytacje i nikt nigdy do mnie nie mial o to pretensji wrecz przeciwnie ochrona jeszcze zerkala na te zakupy...zalezy kto pracuje w ochronie jezeli bedzie jakis sluzbista ktory chce sie wykazac to moze probowal sie popisac albo cos ...nie masz co sie przejmowac moim zdaniem i tak jak powiedzial ktosik tam na poczatku zaslaniac sie tym ze klient nasz pan :)