Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem w 6 mc

jestem w ciąży i każdy chce dotykać mojego brzucha a mnie to wkurza

Polecane posty

Gość jestem w 6 mc

W jaki kulturalny sposób powiedzieć moim ciotkom, babkom, kuzynkom, sąsiadkom itp., że nie życzę sobie żeby dotykały mnie po brzuchu. Podchodzi taka jedna i znienacka zaczyna łapać czy głaskać po brzuchu, nawet się nie spyta czy może, po prost uważa że ma do tego prawo, a mnie to strasznie denerwuje! Co im powiedzieć, tylko delikatnie, żeby przestały?

Gość EEEmmmIIIlllKKKaaa
" bardzo proszę nie dotykać mnie po brzuchu, niestety lekarz zabronił, ponieważ to może sprowokować przedwczesne skurcze, a poza tym nie lubię tego i denerwuje mnie to, a stres szkodzi maleństwu..." itd, itp :)

Gość ciąża jak nic
po prostu ,że sobie nie życzysz ! Jak byłam w ciąży miałam jedną taka koleżankę , która strasznie lubiła mnie macać po brzuchu :) ale tylko jej pozwalałam ... Resztę jak już widziałam ,że się zbliża do brzucha to odganiałam , albo udawałam że mnie coś kuje boli etc .... :):D:D:D są babki , które lubią jak się je maca i są takie które tego nie znoszą , więc jak najbardziej cie rozumiem :)

Gość raczej nieeeeeeeee
mnie tez tak macaja po tym brzuchu.sa osoby,ktorym na to pozwalam i mnie to nie drazni.powiedzmy te,ktore dobrze znam.ale sa osoby,ktore widzisz raz na rok,a zaraz cie tam glaszcza i dotykaja.moj sposob na takich jest taki,ze kiedy widze,ze zabiera sie do ataku sama sobie klade reke na brzuchu.wtedy raczej przestaja...

Mnie jakoś nikt bez powzwolenia nie macał po brzuchu, a nawet z pozwoleniem decydowały się na to tylko najbliższe osoby.

Gość Burza na Warszawa
Mona sie zarazic ciaza jak sie maca po brzuchu ):