Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asia J.

Nie mam żadnych objawów ciąży, a okres spóźnia się już 25dni

Polecane posty

Gość Asia J.

Testów nie robię, bo czekam aż sama się sprawa wyjaśni ;) Oczywiście, chciałabym być w ciąży, ale poza brakiem @, nic mi nie dolega, nie mam żadnyc innych symptomów wskazujących na błogosławiony stan. Poczekam jeszcze z tydzień ;) Tyle razy już się nakręcałam na ciążę i biegałam po testy (które wskazywały 1 kreskę, a zaraz potem następowała miesiączka), że tym razem się wstrzymam;) Czy Ktoraś z Was, kobietki, miała podobnie? Czy jedyną oznaką początkowej ciąży, był brak okresu? ;)

jak okresu nie masz mozleiwa ciaza chyba wszytkie kobiety jak sie sponia okres mysla o ciąży

Gość mama klaudii
no u mnie na początku jedyna oznaka był brak @ w 3 mies. zaczeły sie mdłości i tak do konca .... ale ja mam bardzo reg. cykl i jak mi sie @ spoznila 3 dni juz wiedzialam

Gość ulotka ulotka ulotka
za 9 miesięcy się wyjaśni :) nie musi być objawów. zrób test jak będziesz za długo czekać to nie dostaniesz becikowego

Gość ja bym nie czekała tylko test
zrobiła.Mniejak się okres spóźniał 3 dni, to z niecierpliwości gryzłam pazury aż w końcu zrobiłam i wyszło ze nie jestem :-O Na pewno nie czekałabym ponad 3 tygodnie i dalej zwlekała z decyzją:-O

Gość mmhhggjmjnbmnh
w pierwszej ciąży już od początku miałam mnóstwo objawów. W drugiej - żadnego, kompletnie żadnego, tylko ten brak okresu. Byłam święcie przekonana, że niestety kolejny raz nie udało się, no bo nie mam objawów, a tu niespodzianka - ciąża :)

Mi sie kiedys okres zatrzymal na 6 miesiecy...Wyjechalam wtedy zagranice, na jakis czas zostawilam syna z dziadkami, pozniej dziecko nie moglo sie przystosowac do nowego zycia w Anglii i ten stres tak na mnie wplynal,ze przez pol roku nic. Lekarze angielscy mnie olewali,kazali czekac, dopiero moj polski ginekolog dal mi tabletki na wywolanie,ktorych zreszta nie zdaylam wziac, bo okres sie pojawil(tak sie chyba wyluzowalam,przyjezdzajac do Polski:)

Gość głowa do góryy
do 10tc ciaży musisz iść do lekarza,bo becikowego nie będzie.

Gość sz-iszka
nie rozumiem, jak mogą ustawowo ustalić do jakiego czasu musi kobieta zglosic sie do lekarza i ten stwierdzić ciazę i wypisac odpowiednie zaswiadczenie, jesli ona sama moze nawet nie wiedzieć, ze w niej jest??? Niektore kobiety mogą miec i mają bardzo nieregularne cykle i podobnie jak autorka moga nie spieszyc się z testami czy wizytami u lekarzy:-O Nonsens

Gość ja jestem ja
a właśnie, że nie jeżeli kobieta współżyje, to powinna robić regularnie testy ciążowe, ponieważ żadne zabezpieczenie nie daje 100 % pewności bardzo dobrze, że jest taka ustawa !!! a wiesz dlaczego ? niedawno jedna kobieta urodziła dziewczynkę bez gałki ocznej..., przyczyną była toxoplazmoza, którą w ciąży można skutecznie leczyć... baba wiedziała o ciąży, ale do lekarza poszła dopiero w 9 miesiącu... gdyby poszła od razu to uchroniłaby swoje dziecko przed okropnym kalectwem...

Gość popieram na sto procent

Tylko mama zapomniała Ci przypomnieć jaka była wtedy śmiertelność noworodków :( Ciągle takie mądrale jak Ty mówią: urodziła w polu i poszła do pracy. Niestety, nie było tak łatwo. Robiłam badania i jeszcze w latach 70-tych śmiertelnosć noworodków wynosiła ok. 20%. O poronieniach nie wspomnę. Ustawa jest bardzo dobra. Poza tym nikogo nie zmuszają. Nie chcesz 1000zł (lub 2000zł) nie chodź i ryzykuj. Zapominasz również o chorobach cywilizacyjnych. Teraz co drugie dziecko ma alergię, wadę wzroku od małego. Jest również więcej chorób genetycznych. Niestety środowisko, żywość, a nawet podobno wybuch w czarnobylu mogą mieć wpływ na zdrowie naszych dzieci. Nie chcesz robić badań? Ryzykuj, Twój wybór