Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takaona2009

FARBOWANIE włosów a cykl miesiączkowy

Polecane posty

Gość takaona2009

Witam. Słyszałam, że w czasie miesiączki nie powinno się farbować włosów, a jeśli jestem parę dni (2-5) przed okresem? Czy ma to jakiś wpływ na koloryzację i kondycję włosa? Pilne, czekam na odpowiedz.

Gość nie zauważyłam
farbuję włosy mniej więcej co miesiąc - więc bardzo często wypada to podczas miesiączki. Nie widzę żadnej różnicy.

Gość takaona2009
często. ja co 4-5 mies. ale nie zawsze jestem zadowolona z efektow, zastanawiam sie czy to przez okres

Gość nie zabobony tylko
hormony tak, czasami mogą występować komplikacje podczas koloryzacji, ale to sprawa indywidualna

Gość Anq25
Nie ma, Jedynie jak masz podwyższoną temperaturę (co się zdarza podczas okresu)i robisz jasny blond to uprzedź o tym fryzjerkę. Szybciej się przy skórze utleniają od ciepła.

Gość takaona2009
cholerka - to nie zabobony, a czysta biologia. W czasie miesiączki (podobno tuz przed nia tez) wzrasta nam poziom hormonow i temperatura co nie wplywa korzystnie na koloryzacje. Łuski włosa za sprawa hormonow sa dobrze zamkniete co utrudnia farbowanie. Lub wrecz przeciwnie- nie domykaja sie, co sprawia, ze kolor szybko sie wyplukuje.

Gość Anq25 - sama sobie przeczysz -
to ma czy nie ma? szybsze utlenianie to też wpływ.

Gość takaona2009
nie bedzie to blond. sredni braz- bardzo podobny do mojego naturalnego koloru. kiedys wyszly mi jasniejsze (rudawe) pasma

Gość poziom hormonów
(estrogenu i progesteronu) nie wzrasta - jest właśnie najniższy w czasie całego cyklu

taka ona,a le jest to sprawa indywidualna. Nie dotyczy każdego. Trzeba spróbować, aby sie przekonać :D

Gość takaona2009
być może z hormonami mnie sie pomylilo, chodzilo mi ogolnie o wahania ich poziomow

Gość mary 123
mnie niestety ostatnio się nie ufarbowały włosy tuż przed okresem - farba ta sama co zwykle a nawet odrostów nie pokryło. coś w tym jest. ale pewnie rzecz indywidualna i nie wszystkim się przytrafiająca.

Gość gość
Jak używasz dobrej farby, np. Biokapu, to zawsze pokryje ona włosy.

Gość gość
Ja farbowalam wlosy podczas miesiaczki i wlosy niezafarbowaly sie! Wiec to prawda i nie polecam farbowac podczas okresu, lepiej przeczekac kilka dni i nie ryzykowac, ze cos nie wyjdzie

Gość gość
a ja farbowalam w polowie cyklu i co dostalam 1 raz okres po 21 dniach.......nie wiem czego to wina? czy moze stres czy cos z jedzenia?? ale WTF - mi farbowanie bardzo szkodzi i przerzucam sie juz tylko na naturalne farby!!!

Gość gość
A wy wiecie że włosy są martwe? Boże, idiotki..