Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grubaska maryska

czy 1 godzina dziennie aerobiku pomoze mi schudnac?

Polecane posty

Gość grubaska maryska

jestem na diecie.Od jutra zapisalam sie na aerobik.Dietetyk mowi,ze przy mojej wadze (130kg) plywanie i aerobik bedzie odpowiedni.Nie kazal biegac dopoki nie schudne do 100kg,bo moze byc to dla mnie niebezpieczne.Ale tak sobie mysle,ze jakos nie przekonuje mnie ten aerobik.Czy mozna stracic cm w talii? Myslalam,ze tylko brzuszki,bieganie i ciezarki pomagaja schudnac stracic w pasie kilka cm.

Gość wwrrr
130 kg na aerobik?? hmm

Gość z obserwacji
trochę ostro. aerobik owszem, ale nie przy takiej wadze. chodzi o to żeby Ci serducho nie wysiadło od tak dużego wysiłku. pewnie do tej pory mało się ruszałaś więc nawet po kilku minutach będziesz wypompowana.

Gość no i stawy
zebys nie przeciązyła.. może mu o agva aerobic chodziło? to by było wskazane

Gość no i stawy
miało być aqua aerobic :)

Gość grubaska maryska
No wlasnie dietetyk mi zalecil wiec chyba wie co gada,ale mnie interesuje to czy mi uda sie na nim schudnac Tak,malo sie ruszalam.urodzilam rok temu trojaczki i teraz,gdy poslalam je do zlobka mam troche czasu dla siebie,wiec zaczelam od dietetyka

Gość grubaska maryska
Lekarz kazal mi wybrac takie "wolniejsze" cwiczenia:) I bylam w tym klubie dzisiaj i zapisalam sie do grupy kobiet od 120 wzwyz. Mysle,ze bedzie dobrze.Do lipca mam w planach schudnac 30kg:) Moze sie uda

Gość z obserwacji
chyba że tak :) bo już widziałam jak fikasz w szybkim tempie i trochę mi to nie podeszło. 5 kg na miesiąc? wykonalne, tylko z żelazną dyscypliną. i nie poddawać się jak waga nagle się zatrzyma. nie zapomnij jeszcze o balsamach do ciała, bo trzeba też o skórę zadbać

Przy takiej nadwadze, to i więcej niż 5 kilo może polecieć w miesiąc, przynajmniej na początku. Aerobik może być (ale taki łagodny). Na pewno więcej sadełka dzięki niemu spalisz niż od brzuszków. Moim zdaniem lepszy by był taki w wodzie, ale jak wolisz, byleś się nie zniechęciła. Ćwiczenia z obciążeniem zawsze można dołożyć, ale w Twoim wypadku na początek ćwiczenia aerobowe przede wszystkim. No i odradzam ćwiczenia codziennie. 5-6 razy w tygodniu w zupełności starczy, nie ma co się przemęczać, to wcale nie pomaga.

myślę, że aerobik pomoże ci schudnąć. Zresztą każda forma aktywności jest pomocna w pozbywaniu się zbędnych kilogramów. Aerobik na pewno będzie pomocny, żeby pozbyć się też zbędnym cm;) Poza tym na takich ćwiczeniach rzeźbisz całą sylwetkę i poprawiasz swoją kondycję. A poza tym, jeśli tak poradził ci dietetyk to chyba nie powinnaś mieć wątpliwości;)

Gość grubaska maryska
Dzieki za dobre slowa.Myslalam,ze nie ma na kafe juz ludzi,ktorzy dodaja otuchy ;) Wiem,ze dietetyk madrze mowi,ale jakos mialam watpliwosi po prostu co do cwiczen.Myslalam,ze nie da sie tam schudnac;)

Gość grubaska maryska
A co do kremow to stusuje.i nawet nie spodziewalam sie takich rezultatow.Mimo olbrzymiej nadwagi mialam slaby cellulit,ktorego jak na razie nie widac.Do tego jem duzo warzyw a wiadomo,ze one sa "odmladzajace"