Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MiLuSiA12345

Bilirubina u 3 tyg niemowlęcia

Polecane posty

Gość MiLuSiA12345

Witam , bardzo prosze o odpowiedź, moja córeczka ma 3 tyg i lekko zażółcona buzię , w piatek byłam z nia u lekarza , kazał zrobic badania na ilość bilirubiny i wyszło 124,8 czy to bardzo dużo? Karmię małą piersia , urodziła się w 38 tyg ciąży , ssie dobrze , najada się , jest spokojna.Czy mam powody do zmartwien?

nie chce Cie niepotrzebnie straszyć. Miałem takie badanie na billubrobine i wyszło 0,54 mg/dl to ok. na karcie pisze że max norma to 1,0. nie wiem może u małych dzieci jest inaczej

Gość jaaaaaaaaaaaaaa
u mojego synka dość długo utrzymywała się żółtaczka do ok 12 tyg. był wcześniakiem

Nie jest aż tak bardzo źle ale skonsultuj to szybko z lekarzem ponieważ utrzymywanie się wysokiego poziomu może mieć złe skutki. Lekarz zdecyduje pewnie byś odstawiła od piersi i dopajała glukozą. Poczytaj o żółtaczce u dzieci karmionych mlekiem matki.

Gość Jaaaaaaaaaaaaaaaaaam
My bylismy pod opieką poradni dla wcześniaków i mówiono nam, ż edo 12 tyg. może się utrzymywać, później powinno minać. I tak się stało. Podobno żeby przyspieszyć spadek mozna przez dzień dwa podawać dziecku przegotowany wcześniej pokarm, oczywiście jest bez wartości ale pomaga podobno. Do szpitala nie wyrywaj się, jeśli ni ema potrzeby. Tam położą Was z dziećmi naprawdę chorymi, z jakimis zapaleniami itp. i jeszcze może się czymś zarazić a to dopiero może byc niebezpieczne.