Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nawet wosk

nawet po wosku nogi nie są gładkie

Polecane posty

Gość nawet wosk

co robic

Gość nawet wosk
czy ktos jeszcze tak ma , czy tylko ja?

Gość nawet wosk
help

Gość moje po wosku też
nie są, za to są po depilatorze

Gość nawet wosk
no moje po depilatorze tez nie są juz bardziej gładkie są po wosku niz depilatorze a jakiego depilatora używasz?

Gość moje po wosku też
Najzwyklejszego Philipsa bez żadnych nakładek, kupionego prawie 8 lat temu. To chyba bardziej kwestia techniki używania, bo wcześniej też mi się nie udawało wydepilować do całkowitej gładkości. Ja jeszcze robię teraz tak, że co jakiś czas, tak gdzieś co 2-3 miesiące golę nogi zwykłą maszynką ze 2 razy, żeby odrosła większość włosków w tym samym czasie (ale nie więcej niż te 2 góra 3 razy golę, żeby włosy za bardzo się nie wzmocniły) i pierwsza depilacja po takim goleniu daje najlepsze efekty jeśli chodzi o gładkość, a przy okazji zapobiega to podobno również wrastaniu włosków. Tylko oczywiście do tego peeling 3 razy w tygodniu (nie za ostry) i systematyczne nawilżanie skóry.

Włoski są w różnej fazie wzrostu, stąd jedne odrastają szybciej inne wolniej. Na dodatek niektórych ani wosk ani depilator nie złapie. Dla mnie wosk się nie nadaje, za szybko mi włoski odrastają. Poszłam jedynie raz na depilacje pach i bikini, aby latwiej mi było później używać depilatora samej w domu. Depilację muszę powtarzać co tydzień aby być gładka, a czasem i dwa razy w tygodniu.