Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Asioolek

Yasminelle - SKUTECZNOSC

Polecane posty

CZY KTORAŚ PRZYJMUJE YASMINELLE ???? CZY MOZNA IM UFAĆ?? BARDZO PROSZE O KOMENTARZ... POZDRAWIAM

Brałam przez 7 opakowań, ginekolog zmieniła mi na YAZ teraz jestem na 3 opakowaniu. Skoro gin przepisał Ci Yasminelle to zastanów się czy nie lepszy będzie YAZ. Yaz to to samo co Yasminelle tylko tabletki aktywne bierzesz 3 dni dłużej(czyli 24 tabletki a nie 21 tak jak w przypadku Yasminelle) i zawiera 4 tabletki placebo czyli nieaktywne, są po to żeby kobiety przyzwyczaiły się do regularnego brania pigułek (ja je wyrzucam). Badania wykazały, że przy stosowaniu schematu 24/7 (czyli takie tabletki jak Yaz) nie tworzył się torbiele i jest większa skuteczność antykoncepcyjna niż w schemacie 21/7

Wiem, że Yaz i Yasminelle mają ten skład - wszystkie koleżanki, które Go biorą przytyły, a ja się tego po części boję - obojętnie co mam brać czy Yasminelle czy Yaz.. :(

Gość meeeeeeg
bzdura z tym tyciem. ja biore drugie opkaowanie yaz i schudlam 5kg :O

Dla organizmu nie jest to obojętne bo przy Yaz udowodniono, że jest mniej skutków ubocznych, krótsze i skąpsze krwawienie. Nie zatrzymują wody w organizmie ale skutkiem ubocznym może być nadmierne łaknienie co za tym idzie tycie. A więc nie tycie jest skutkiem ubocznym.

ja po paru długich latach na Yasminie nie przytyłam ani troche. w ogole na tabletkach przytyłam tylko wtedy kiedy żarłam (celowo używam tego słowa :) ). jak przestawałam żreć to przestawałam tyć. z powietrza sie nie utyje, trzeba wziąć poprawkę na apetyt i bedzie OK.

Głównie chodzi mi o skuteczność. Sprawą drugorzędną jest tycie.. - nie jest to aż tak ważne..

Gość animowanka
bralam te tabsy dosc dlugo, dla mnie 100% skuteczne, stosunki prawie codziennie z wytryskiem do srodka, czasem nawet zapomnialam tabletki wziac i nic :)