szarlotka80 0 Napisano Styczeń 26, 2010 Dziewczyny dzisiaj odebrałam moje wyniki hormonków......obok wpisuję normy podane też na wynikach....badanie robione w 3 dniu cyklu.... testosteron 0,4 ng/ml norma 0,1-0,9 progesteron 1,34 ng/ml norma 0,12-0,54(faza folikularna) prolaktyna 9,0 ng/ml norma 5-35 LH 2,6 mUI/ml norma 1,5-8,0 FSH 6,11 mUI/ml norma 3,9-12.0 estradiol 34,57 pg/ml norma 18-157 Progesteron mi się mieści w normach piku owulacyjnego:(:(:(Kompletnie nie wiem co oznacza.......... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szarlotka80 0 Napisano Styczeń 26, 2010 No i ???? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość studentkkkka Napisano Styczeń 26, 2010 według mnie wyniki sa w normie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość studentkkkka Napisano Styczeń 26, 2010 przepraszam progesteron moim zdaniem masz za wysoki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szarlotka80 0 Napisano Styczeń 26, 2010 No właśnie.....a dlaczego????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MINIA85 0 Napisano Styczeń 26, 2010 szarlotko kolejny miesiąc lh i fsh masz kiepskie. Przydałaby się tu pomoc kogoś doświadczonego. Na moje oko to niewydolnosć przysadki :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kiciii Napisano Styczeń 26, 2010 a skąd my to mamy wiedzieć? matko boska, idź do lekarza, to Ci powie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szarlotka80 0 Napisano Styczeń 26, 2010 Minia no właśnie...jutro idę do lekarki....czemu ona cholera pół roku temu tego nie zauważyła.....a co oznacza ta niewydolność????????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ho ho ho Napisano Styczeń 26, 2010 co to znaczy, że ma kiepskie? skoro jest podana norma, a jej wyniki się w niej mieszczą, nie są dolną, ani górną granicą, to co ma znaczyć kiepskie? ma tylko jeden wynik poza normą i powinna iść do lekarza, reszta jest ok. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MINIA85 0 Napisano Styczeń 26, 2010 ho ho ho widać, że się nie znasz Nie patrzy się tylko na normę, a też na stosunek lh do fsh, który powinien być zbliżony do 1. Dlatego ważna jest interpretacja wyników przez lekarza W zeszłym miesiącu miałaś 0,5 a teraz 0,4 czyli jeszcze mniej "Istotny jest stosunek stężeń obu gonadotropin. W przypadku prawidłowego cyklu stosunek LH:FSH jest bliski 1, w niewydolności przysadki ulega zmniejszeniu poniżej 0,6, a w zespole policystycznych jajników (PCOS) wzrasta powyżej 1,5"- cytat z 28dni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
saga19 0 Napisano Styczeń 26, 2010 za duzy progesteron. pewnie bedziesz miala jeszcze robione badania dla porownania+ dokladniejsze.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MINIA85 0 Napisano Styczeń 26, 2010 szarlotko podpytaj lekarza, jeśli znowu sam nie wspomni. Nie chciałabym tutaj pisać moich domysłów, bo mogą być mylne. Wiem tylko, że lekarz powinie zwrócić uwagę na stosunek- ja tak miałam i leki pomogły Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szarlotka80 0 Napisano Styczeń 26, 2010 Minia tamte wyniki były z lipca aż.....tylko je cytowałam niedawno....a te są z soboty...szlag mnie trafia...jadę dzisiaj do lekarza na 20.40 zobaczymy co powie....miałam jechać jutro ale już nie wytrzymuję nerwowo....:(:(:(:(Minia leki pomogły tzn?????? Mam nadzieję że nie wszystko stracone.....:( a z pierwszym dzieckiem problemów nie miałam...:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MINIA85 0 Napisano Styczeń 26, 2010 szarlotko ja miałam to w wieku 18 lat i dokładnie nie pamiętam. Wiem, że brałam też kilka miesięcy tabletki anty. Wiem, że robiłam też progesteron i prolaktynę po owulacji dla potwierdzenia tych badań z początku cyklu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach