Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

17stopni

Jaką wodę pijecie?

Polecane posty

Wody mineralne jakie pijecie !? Nigdy nie przywiązywałem dużej wagi do tego jaką wodę mineralną piję. Później okazało się że one dzielą się na jeszcze parę typów, która każda z nich ma inne właściwości... Przed moimi oczami stoi Cisowianka 0,7, znajoma ma inną carefourowską wodę. Jestem pewien, że gdybym miesiąc temu poszedł do sklepu, wziąłbym pierwszą lepszą wodę. A teraz? Jaką wodę pijesz tak zdrowy jesteś. Jaką pijecie wodę?

Gość normalnie z kranu
nieraz lepsza od tych "mineralnych"

np? są wody z uzdrowisk :) ale ich nie polecam pić co dziennie. Co za dużo to nie zdrowo

Gość beeeeeebeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Oczywiście Krople Bez Kitu. Jurek i Ela z Klanu bardzo chwalili, jak również państwo doktorostwo :classic_cool:

Gość Tydzien na tydzien
W jeden tydzien MUSZYNIANKE a drugi byle jaka woda niegazowana,i tak na przemiennie.

Gość ja piję tylko
nałęczowianke, bo jest niskosodowana, duzo ma skladnikow mineralnych i oczywscie pije niegazowana

Gość przefiltrowaną z kranu
smaczniejsza jest herbata i kawa

wode mienralna pwoinno sie pic taka co ma min 1000mg skladnikow na l (podobno) jak ma mniej to zamiast dostarczac wyplukuje mineraly u mnie pije sie cisowianke

Gość jak słyszę tego perlaż
tre treblą srą dupą to odechciewa mi się tej wody.

kropla beskidu jest okropna w smaku, do tego malo mineralow ma

Smaczna jest woda z biedronki - o smaku jabłkowo miętowym.

Gość bella.
żywiec zdrÓJ NIegazowana ale mozno schlodzona

Gość nie nie irytuja
kranowka po przefiltrowaniu w dzbanku brita:)

najlepiej przyswajana woda przez organizm jest Cisowianka i po nia zawsze siegam.

ja pije od dziecka z kranu oraz czasem jak sie zapomne przegotowana ;)

KINGA PIEINSKA to naturalna woda mineralna pochodząca z podziemnych źródeł. Takie wody są najbardziej wartościowe zawierają wiele minerałów, są odizolowane geologicznie od zanieczyszczeń, mają zawsze ten sam skład chemiczny. Kinga jest smaczna, biologicznie czysta, niskosodowa. Ta ostatnia cecha jest bardzo ważna, bo oznacza, że woda zawiera minimalną ilość sodu i chlorków, mających negatywny wpływ na przebieg procesów, zachodzących w ludzkim organizmie. POLECAM !!!!!

Gość yeszk@
Z uwagi na to, że mam świadomość deficytów w moim jadłospisie (nie mam czasu na gotowanie super obiadków) nadrabiam chociaż wodą. Długo nie miałam pojęcia, że tak można aż mi to kumpela-dietetyczka uświadomiła. No i teraz pije w ciągu dnia ok 1 butelkę wody mineralnej (ale naprawdę mineralnej - CZYTAJCIE ETYKIETĘ) zazwyczaj Staropolankę 2000 a resztę płynów uzupełniam już np. źródlaną, mam też słabość do smakowych :) Gwarantuje WAm, ze odzujecie różnice jeśli będziecie pić mineralną -więcej energii i brak skurczy gwarantowane!

Gość tanatos2012
żadnej

Gość gość
Ja zdecydowanie polecam Muszyniankę!

Gość gość
A czy ma znaczenie jaką wodę pijemy ? Mineralną czy źródlaną? Co sądzicie o wodzie z kranu?

dobrowianka, cisowianka, nałęczowianka, kropla beskidu, muszynianka, kinga pienińska, kuracjusz beskidzki

A czy ma znaczenie jaką wodę pijemy ? Mineralną czy źródlaną? Co sądzicie o wodzie z kranu? x no chyba mineralna może być zła o tyle, że jakoś tam zakłóca równowagę minerałów, a źródlana o tyle, że ****ardziej wypłukuje. ale za bardzo mnie to nie obchodzi/

Gość mieska22
Osobiście wody z kranu nie piję z uwagi na to,że mam bardzo twardą i zakamienioną wodę. Dodam,że czasami zdarza się,że przybiera kolor żółty i raczej nie mogłabym się do takiej przemóc. Ba ! Nawet twarz myję delikatną wodą źródlana bo zauważyłam,ze ta ma lepszy wpływ. Zamówiłam sobie jakiś czas temu do domu dystrybutor z wodą. Jest taka opcja. Nie tylko dla biur. Tutaj sobie o tym poczytaj http://wodawdomuiwbiurze.org.pl/ Co jakiś czas przywożą mi baniak do domu. Wystarcza na długo:)