Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekoladka.wujka.władka

co sądzicie o botoxie?

Polecane posty

zastanawiam się na tym ostatnio, mam 28 lat i słyszałam, że to akurat moment żeby to zrobić, bo potem zmarszczki mogą już być za głębokie... chcę dbać o siebie, zależy mi na zachowaniu młodego wyglądu, chociaż, przyznaję, to dla mnie nie jest łatwa decyzja. co sądzicie o botoxie, czy ktoś z Was go miał?

Gość moniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja mam 33 lata i tez mi takie mysli po głowie zaczeły chodzic ale szybko mi przeszło jak na własne oczy ujrzałam kobiete po botoksie która sie smiac nie mogła, wiem tez ze zmarszczki sie wygładza a wyskocza dalej i wiele gorszych rzeczy, oczywiscie sa tez laski które robiły botoks i jest super, tylko nigdy nie wiadomo czy na Tobie wyjdzie dobrze i czy przypadkiem nie bedziesz wygladac jak manekin ;)

Gość No to właśnie dlatego
trzeba najpierw się skonsultować z lekarzem zanim się zdecydujesz. ale tak żeby całkiem blokowało to na pewno nie jest, może ta laska co widziałaś to była po liftingu?

a ja miałam. i raz na jakiś czas robię. mniej więcej co 6-8 miesięcy. i zupełnie normalnie wyglądam, z tym, że opóźniam rozwój zmarszczek, które zdążyły mi się już trochę porobić, zwłaszcza na czole. mam 39 lat i uważam, że mam prawo o siebie zadbać, skoro daje mi to szczęście i pewność siebie. poza tym to jest dosyć łagodna ingerencja, nie widzę żadnych skutków ubocznych, bo to jest organiczna substancja. bo na lifting już bym się chyba nie zdecydowała.

no proszę. a ile taka przyjemność kosztuje? domyślam się, że to zależy od miejsca, w którym robisz, ale tak mniej więcej?

Chm... jasne, że to zależy gdzie robisz i jakie części twarzy życzysz sobie "ostrzykać" :). Jeśli ktoś jest z Warszawy to mogę akurat polecić Ce Ce Spa na Świętokrzyskiej, bo tam na ten botox jest jakby stała promocja, więc wychodzi taniej niż w większości gabinetów tutaj. Nie wiem jak w innych miastach. Ja miałam tylko czoło robione, to jest koszt około 1000 zł, ale efekt widać co najmniej pół roku. Acha, konsultacja jest bezpłatna, więc zawsze można się tego wszystkiego ze szczegółami dowiedzieć.

jesteś za młoda, ale oczywiście zrobią to.. tylko,że to zastrzyk na 6 miesięcy i znów trzeba go powtarzać, nie na trwałe... pomyśl o czymś innym,może mikrodermabrazji, peelingu, fotoodmładzaniu.. wpisz w gogle i poczytaj...

Gość przeponka
chm... ja tez slyszalam cos takiego, ze lepiej tak kolo trzydziechy; no, po 30. se zrobic ten botox bo potem to juz za glebokie sa zmarszczki i to jest juz sprawa dla chirurga plastycznego...

Gość nie farbujesz
Przeciez botox to jest trucizna,ja juz widziałem osoby ze sparalizowana twarza,a myslicie ze botox opoznia wystepowanie zmarszczek???nieeeeeee,on je tylko maskuje i to na krótko a po paru latach wrecz przyspiesza,nie ma nic za darmo ,przyjdzie czas to jak sie to wszystko sypnia to nawet chirurg tego nie poskłada :D

Gość nie farbujesz
Kto to widział,zeby przed 40 stka myslec o takich rzeczach,zeby jadem kiełbasianym sie szprycowac,no i szprycowac kieszenie forsom ludziom co to robia:)eh

nie chcę się wypowiadać, bo tez czytałam o tych paraliżach i wiele złego...podobno teraz modne są zastrzyki kwasu hialuronowego, tylko one ponad 1 tys.

Gość nie farbujesz
Własnie trzeba się wypowiadac,bo to co sie teraz robi to nie słuzy człowiekowi tylko nabijaniu kasy tym co to robia,a jak sama napisałas,wprowadzaja cos nowego,oreklamuja zrobią mode i zbijaja forse,to takie manianie ludzi:)

Gość e tam co za bzdury
to nie jest tak, że botox "schodzi", a potem dzieje się coś złego, albo wręcz zmarszczki "przyśpieszają". to się normalnie "rozłazi" w organizmie i po prostu wraca do stanu sprzed zastrzyku. skąd pomysł, że cośtam pogarsza? mam ciotkę chirurga, jeszcze ją spytam, ale z tego co wiem, to to są mity i botox nie jest wcale taki szkodliwy jak nam wmawiano. pewnie po to żeby osłodzić życie tym, których na niego nie było stać :P teraz na szczęście nie jest już taki drogi...

Gość nie farbujesz
To nie sa bzdury,botox to jad kiełbasiany ,kazdego stac na niego,wystarczy ze połozy w poju kiełbase na pare dni i juz ma botox,a pewnie ze sie rozłazi po organizmie i dlatego zatrówa organizm,powoli a skutecznie,mozna bedzie młodo lezec w trumnie,a chirurg nic Ci ciekawego nie powie:)nawet nie pytaj:D

Gość bigola
od kilku lat robie czolo i oczy (kurze lapki) i nie mam nawet jednej zmarszczki.Najpozniej co pol roku.Zawsze na wakacje i na sylwestra :)Polecam kazdej kobiecie a nawet bardzo mlodej ktora ma wyrazna mimike .Po to chociazby zeby zapobiec w pojawianiu sie zmarszczek. A do autorki ....... Widze ze zalozylas nowy topik ;).Ha ha ha naprawde kremy nie pomoga.

Gość panimezatka
co sadzicie o botoxie?

Gość bigola
Dodalm jeszcze ze efektu nie ma natychmiastowego?Zaczyna paralizowac miesnie dopiero okolo pieci dni po wstrzyknieciu a po dwoch tygodniach kontrol i dostrzykniecie gdzie potrzena . :)

Gość nie farbujesz
Ale botox na dłuzsza mete tez nie pomoze,a napewno zaszkodzi:)a kremy to sciema ,przeciez wiadomo:)takze jak nie kijem to go pałom,najlepiej dbac o zdrowie wtedy i cera bedzie piękna i ciało powabne:)a jadem kiełbasianym urody nie poprawisz hehehe

Gość nie farbujesz
I dobrze kombinujesz"the best man for a job "tak trzymaj,mozna miec 35l i nie miec zmarszczek,bez jadu kiełbasianego,mówcie po imieniu,a nie jakis tam botox,hehehe

Gość upskaaaz
botox? Bardzo dobra sprawa o ile robi to dobry lekarz ktory ma dobre komponenty, czyli np dr Widerkiewicz z wawy ktory od lat robi takie zabiegi

Gość cicha woda brzegi
box jest nie zly na czolo, zwlaszcza u tych pan, ktore mocno go marszcza , czesto nieswiadomie podczas rozmowy ( np zmarszczki miedzy brwiami), botokx pomaga wtedy oduczyc sie tego zmarszczkotworczego tiku! a kwas hiauronowy WYPELNIA zmarszczki glebokie, juz powstale....

Botox-rewelacja!!!na zmarszczki mimiczne,ale trzeba uważać gdzie, bo u niektórych puszcza szybciej.Byłam u kilku lekarzy,ale najbardziej odpowiada mi Dermamed Żeromskiego Wrocek-trzymał mi najdłużej i babeczki fajne i lekarz i ogolnie całkiem miło:)

A ja z taką kwestią. Moja firma robi szkolenie dla lekarzy z botoxu i poszukujemy osób, które chciałyby być modelami i za darmo miałyby mieć wstrzyknięty botox w jednej z trzech okolic w celu usunięcia zmarszczek pomiędzy brwiami, wokół oczu, poprzecznych czoła. Szkolenie będzie 27.08. w Warszawie. Jeśli, któraś z Pań jest zainteresowana proszę o kontakt na bartlomiej.woznika@e-forum.com.pl lub tel. na 604 24 88 11. Pozdrawiam Bartek

Przepraszam - mała pomyłka w adresie e-mail - powinno być bartlomiej.wozniak@e-forum.com.pl