Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mila677

okulary!

Polecane posty

Hejka, mam wadę -1,25 i noszę okulary. Bardzo źle się w nich czuję, wydaje mi się, że wyglądam okropnie :( mam 13 lat więc szkła kontaktowe nie wchodzą w grę ;( okulistka mówiła, że krótkowzroczność się pogłębia (najczęściej). Jak myślicie, czy jest możliwość, że już dalej się nie pogłębi?:( I jeszcze dwa pytania- czy od noszenia okularów cały czas wada się pomniejsza? i czy od komputera oczy się psują? (jeśli siedzę 1-2,czasem max.3 godziny dziennie) Z góry dzięki Wam za odpowiedź :) :]

Gość yeoekkgoolhujnia
dziecko drogie. niewazne czy masz 13 czy 30 lat - i tak się powiększa i tak. Pogadaj z rodzicami , bo soczewki to zawsze wiekszy koszt, i samodyscyplina ( higiena!!) pozatym, w soczewkach nie możesz chodzić 24/7 bo to nie jest obojętne dla oczu ( pieka ) . Jesli chodzi o kompa, ani słabe oświetlenie, ani telewizor czy komputer, nie mogą trwale zepsuć wzroku - możesz czuć pieczenie, suchość ale oczu nie zepsujesz, najwyżej je zmęczysz ( co nie znaczy,że 3 h przy kompie nie będzie obojętne dla twojego zdrowia - chociażby dla kregosłupa )

Gość owszem kiedys byly
od noszenia moze zniknac ale rzadko sie zdarza (zdarza sie gdy wada jest nabyta) ja mam to rodzinne i powieksza mi sie niestety mimo stalego noszenia, dobrze ze nie za szybko,ale glownie psuje mi sie wzrok od komputera:Ops mam 21 lat a zaczelam nosic jak mialam wlasnie 13 lat chyba nawet taka sama wade mialam jak ty.teraz nosze -2 ale powinnam troche wiecej wlasnie przez komputer.

Gość spokoja
a czemu w soczewkach nie :O ja nosze miesiac non stop nie zdjmujac ani na chwile, i nic mi nie jest, wada wzroku zmniejszyła sie do tego o 0.75 co nigdy nie miało miejsce przy okularach, co za bzdury ze soczewki szkoda, moje oczy maja sie rewelacyjnie, widze swietnie , nic mi sie nie dzieje , miesiac bez zdejmowania, dzien i noc ...