Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy wyleczę trądzik

W piątek idę na MIKRODERMABRAZJE muszę zmyć makijaż z oczu?

Polecane posty

Gość czy wyleczę trądzik

Przed zabiegiem trzeba zmyć makijaż ale czy z oczu tez? Czy pomoże mi to w wyleczeniu trądziku?

Gość jjnonoin
nie musisz zmywac. kosmetyczka Ci zmyje...

Gość czy wyleczę trądzik
no ale oczy tez trzeba?

Gość iiiiiiiiigla
tak trzeba, i musisz zdjac birzuterie z ciala

Gość poijiiuh
mikrodemrabrazja nie wyleczysz tradziku. mikrodermabrazja to scieranie (baaardzo delikatne) naskórka. A trądzik jest troszkę głęszym problemem. Mikrodermabrazja jako zabie (najlepiej seria) jest super, poprawi koloryt, spłyci blizny, ogólenie poprawi wygląd skóry, ale trądziku nie wyleczy....

Gość czy wyleczę trądzik
Ale mój trądzik to pełno grudek i zaskórników. Takie nierówności jakby. Ropnych pryszczyków mam moze z 2.

Gość no to powinno pomóc......
:)

:P rozmawiałaś z kosmetyczką? ten zabieg niewskazany przy grudkach, wypryskach...może wręcz zaszkodzić..

Gość gródki to nic innego
jak zamknięte zaskórniki..............

Gość nikk27
Makijażu oczu zmywać nie musisz ale makijaż z twarzy powinien być usunięty. Jeśli robisz zabieg u kosmetyczki to powinna ci go usunąć w ramach usługi. Ja osobiście nie polecam mikro-dermabrazji miałam robioną parę razy gródki i zaskórniki bez zmian, żadnej poprawy kolorytu skóry a o spłyceniu blizn w ogóle nie było mowy . Lepszy jest kwas glikolowy lub piling kalwitacyjny.

Gość czy wyleczę trądzik
To już w koncu nie wiem. Ja robie w gabinecie medycyny estetycznej. Coś ala kosmetyczka ale w przychodni prywatnej.

Gość ja tez polecam
peeling awitacyjny! mikro miałam robioną i powiem szczerze że kicha to jest dobre dla straszych kobiet z bardzo zniszczoną skórą jak chcesz wyczyscić dziubek to lepiej kawitacja! i o połowę tansza

miałam 6 zabiegów mikrodermabrazji na twarz i powiem ze rewelacja:) miałam zaskórniki, blizenki i pomogło, ale trzeba być wytrwałym i nie myśleć ze jeden zabieg pomoże. Wszystko zależy od kosmetyczki która ten zabieg przeprowadzi , ba mam porównanie i jedna kosmetyczka robi mikrodermabrazje dłuzej i mocnej a inna krócej i delikatniej. ale sama usłyszałam od kosmetyczki ze " muzianie" nic nie da a tyle samo sie płaci.

a co do kwasów to działaja o wiele, wiele delikatniej. I jesli chcesz miec coś robione kwasami to lepiej u dermatologa mocniejszymi, ktorym nie dysponują kosmetyczki bo słabe nic nie dają.