Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Warszawska Magdalenka

Zarejestrowalam sie jako self employed. Co dalej?

Polecane posty

Czesc i pozdrowienia dla wszystkich z Wielkiej Brytanii ! Mam prosbe do osob, ktore rejestrowaly sie jako selfe employed online. Wlasnie sie zarejestrowalam jako independent contractor. Wyslalam formularz rejestracji online. Moje pytanie brzmi: co dalej? Mam czekac na jakis list, jakies dokumenty? Pracowalam juz pare miesiacy jako self employed zeby sie sprawdzic i wszystko bylo okay, wiec sie zarejestrowalam. Teraz chcialabym sprawnie poprowadzic wlasna dzialalnosc. A co ze statusem rezydenta? Wiem, ze zostaje przyznawany od razu po zalozeniu dzialalnosci. Czy powinnam sie o niego ubiegac od razu? Bede wdzieczna za wszelkie informacje. Dzieki!

Gość teraz to tylko praca praca
rezydentura po 1 roku legalnej pracy rozliczasz sie do 31 stycznia pamietaj o rachunkach ktore ty wystawiasz i ktore ty zbierasz zeby pozniej sie moc rozliczyc

Przeciez rezydenture self employed dostaja od razu przy zakladaniu dzialalnosci. Chcialam sie tylko dowiedziec w jaki sposob sie o to ubiegac. I jaki jest nastepny krok po tym jak sie zarejestrowalam? Dostane jakies pismo czy co?

Gość tak dostaniesz
jesli nie pracujesz juz nigdzie indziej bedzisz musiala placic skladki na ubezpieczenie jesli pracujesz gdzies i tam placisz to juz nie bedziesz musiala ich drugi raz odprowadzac.

Oczywiscie, wiem o skladkach bo czytalam. 4 razy w roku po £30. Wiem o tym. Pytanie zadalam dotyczace karty rezydenta. Kiedy i jak zostaje przyznana po zalozeniu dzialalnosci. A takze czy teraz przyslane zostana mi jakies pisma albo cos z biurokracji? Mam czekac? Bo na razie zarejestrowalam dzialalnosc online i nic wiecej nie wiem. Co dalej? Powinnam gdzies isc, cos zrobic teraz? Czy moge juz spokojnie wykonywac swoje uslugi?

Gość mozesz pracowac
pisma jako tako nie dostaniesz przysla ci ubezp do zaplaty i podst to jest 31, 20 pozniej zalezy od uzyskanych dochodow, paiery do rozliczenia podatkowego tez ci przysla, co do rezydenta to wypelnij formularz i wyslij dostaniesz tymczasowe dopiero chyba po 4 latach mozna sie starac o stale