Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a wie ktoś może

Gra ktoś na gitarze?

Polecane posty

Gość a wie ktoś może

Pytam, bo od jakiegoś czasu chciałam sie nauczyć, zamówiłam tą gitarę i jakiś tydzień temu ją dostałam:) No i właśnie tu problem, nie znam nikogo kto by mi powiedział czy dobrze. Korzystam z internetu, już nauczyłam się nawet grać początek takiej jednej piosenki (już xD), ale nie wiem czy wszystko ok. Bo niedokładnie słyszę dźwięk jej, nie wiem czego to wina. Zastanawiam się czy to wina tego,że pewna osoba mi ją źle nastroiła czy po prostu to jest naturalne... Zna się ktoś?

Gość a wie ktoś może
jak się pytam kogoś czy jest dźwięk to mówi,że tak... Ok, ale ja mam dobry słuch muzyczny a tego rytmu wyraźnego nie słyszę i nie wiem, czy to wina moja, gitary czy może nut...,a może tak po prostu ma być:)

Gość a wie ktoś może
klasyczna, nie brzęczy, kupiona na allegro. Ale wszyscy mówią,że ok tylko ja mówię,że nie i jestem nawet tego pewna. Bo ten dźwęk jest niedokładny... A że nigdy styczności z gitarą nie miałam..., nie wiem, kieruje się tylko tym co słyszę;/

Gość a wie ktoś może
no właśnie nie do koca przypomina to co powinno...

Cześć ja gram na gitarze połowę życia i powiem ci niezależnie co mówią inni, co mówią samouczki i przeróżne strony www, najpierw naucz się stroić gitarę jak będzie dobrze nastrojona to będzie większa satysfakcja. A i jeszcze jedno może uszkodzili ci gitarę w transporcie bo nie powinna brzęczeć (największa głupota zamawiać wszelakie instrumenty poprzez firmy pośredniczące)

Gość a wie ktoś może
słyszę,że coś tam jest w tym, ale to nie jest to:D

Gość a wie ktoś może
A może być problem w tym,że brałam te nuty ze strony do nauki gry na gitarze? Może to być to,że są one uproszczone,aby było łatwiej zagrać, no już sama nie wiem, kurde no;/?

:)) nie chcę cię demotywować, ale pewnie gdzieś mniej więcej po roku zalogujesz się tutaj i zapytasz jak łapać F dur bo nie mam sześciu palców pozdrawiam i sukcesów życzę ...

Gość a wie ktoś może
no uczę się gamy, ale chciałam sprawdzić jak to będzie brzmiało,bo nie miałam pewności ogólnie czy dobrze wsyztsko w niej jest. Strojona też była, a to,żebym sama miała teraz się nauczyć stroić to wątpię, zwłaszcza jako samouk:)

Strojenie rzecz banalnie prosta i niezwykle potrzebna, uwierz mi że kilka razy dziennie trzeba, a jak chcesz się nauczyć stroić : http://guitarnet.pl/strojenie-gitary.php proszę już prostrzej metody niema parę lat temu to się trzeba było męczyć a to jakieś pianino albo harmonijka a kolega wpadł na genialny patent że w słuchawce telefonu stacjonarnego jest dziwięk A ;)

ja to już dźwięk E ze słuchu łapię intuicyjnie i reszta to dwubrzmienie progów na 55545 i git, a z tym strojeniem pare razy dziennie to fakt, trza dostrajać po jakimś bardziej wymagającym kawałku