Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ankaaa77

po porodzie wypada ze mnie tampon!

Polecane posty

Gość gość
"gość wczoraj Jezu ludzie czytacie co piszecie. Czy cc jest teraz tak modne. A pomysleliscie o dzieciach. Jestem pl porodzie rok po roku i jakos z niczym nie mam problemu a przedewszystkim dzieci zdrowe co jest najwazniejsze. Natomiast szwagierka miala 2 cc i same problemy zwlaszcza przy drugiej bo zaczela zaduzo krwawic. A dzieci co chwile u lekarza z jakas choroba" Poczekaj...teraz problemu nie masz. Ale wypadająca macica przed tobą. Dzieci chorują nie przed cc no proszę cię. Przy porodzie SN też można krwawic wiesz? Ciesz się zs masz zdrowe dzieci a nie np noidotlenione bo poród naturalny za długo trwał. Moja koleżanka rodziła pierwsze SN. Dziecko podduszone i do końca życia specjalnej troski :( drugie cc i planuje trzecie również cc inaczej niema mówy nawet. Także nie mierze wszytkich jedna miarą. Nigdy nie narazalabym mojego dziecka na możliwość niedotlenienia. Także oczywiście cc. To nie jest moda.. To jest zapobieganie.

Gość gość
Odnośnie ostatnich postow: jestem w drugiej ciąży. I prawdopodobnie zdecyduję się na cc. Przy pierwszym porodzie sn prawie skończył się on tragedią. W ostatniej chwili zrobiono cc. Dziecko dostało 5 punktów w pierwszej minucie. Na szczęście dziecko ma dwa latka, jest bardzo mądre. Ale jak pomyślę o tym, że nie u wszystkich tak to się dobrze skończyło... Dlatego mam duży lęk przed sn

Gość gość
Jestem po jednym porodzie i delikatnie luzniejsza z czego sie ciesze bo wczesniej bylo za ciasno, do tego maz hojnie obdarzony i czesto mnie bolalo przy stosunku. Teraz jest w sam raz, a z zewnatrz wyglada tak samo. Teraz jestem w drugiej ciąży i mam nadzieje ze po drugim porodzie duzo sie nie zmieni. Widzialam cesarke z pozycji obserwatora jako studentka i brzydze sie tym. Wiem ze porod sn tez nie jest piekny ale cc rozcinanie brzucha, zszywanie potem tych powlok.. Powazna operacja i dobrowolnie sie na to nie zdecyduje.

Gość gość
No u mnie po cc to już nie jest to samo jeśli chodzi o ciało. Pomijająć kwestię wyglądu brzucha, to mam problemy z podnoszeniem rzeczy. Już nie mam tej krzepy co kiedyś . Tak samo , jak nagle wstanę to mam mdłości. Od pierwszego cc minęlo juz 8 lat i wiem, ze nigdy nie bedzie jak przedtem, ale pogodziłam się z tym.

Gość gość
Moja mama mi kiedyś powiedziała: "Jak masz możliwość to ródź przez CC. Zapłać jak musisz ale nie ródź naturalnie. Moja pochwa po drugim porodzie nigdy nie doszła do siebie i musiałam mieć palstykę krocza, żeby odczuwać jakąkolwiek satysfakcję z sexu." Moja własna matka mi tak powiedziała. :D Miałam dwie CC. Nie żałuję.