Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Elvira Elviea

Córka i antykoncepcja !! HELP

Polecane posty

Gość Elvira Elviea

Jestem taka rozbita nie wiem co mam robić!!! Dzisiaj w zasadzie niedawno widziałam jak moja córka łykała tabletki antykoncepcyjne i wyszła z domu. W tej chwili nie wiedziałam co mam zrobić.. zamarłam z wrażenia gdy córka wyszła niby 'do koleżanki' szybko zobaczyłam co ona trzyma w biurku . Córka ma 16 lat wiem że nie powinnam grzebać w jej rzeczach ale chce ją ochronić. Gdy zajrzałam do szafeczki znalazłam pudełeczko z tabletkami i plastrami antykoncepcyjnymi. Co mam robić dziewczyny czy wy też miałyście taki problem?

trzeba było wcześniej z nią rozmawiać na takie tematy. Teraz możesz tylko bardzo "mądrze" zabronić jej wychodzić z domu i kazać się uczyć, troskliwa mamusiu.

Gość ulalahuhaha
po 1 - nie może brac tabletek ani plastrów naraz. po drugie - jak to widziałaś jak :brała tabletki" ? bierze sie jedną, malutką najlpeiej ja podejdź na zasadzie takiej ze wex na rozmowę i spytaj czy nie myślała o tym ze jak wchodzi w wiek dojrzewania to dobrze by było pomyslec o anty itd...

Gość dsagbv
ty sie kobieto ciesz ze sie corka zabezpiecxza, a nie placz, bo przed uprawianiem seksu i tak jej nie powstrzymasz

Gość kup sobie chustę
tak, ja zanlałam u mojej tabletki, plastry, prezerwatywy, globulki plemnikobójcze, krążki dopochwowe, a także rachunek za założenie spirali i za zastrzyk hormonalny. Na dodatek przeczytałam w jej pamiętniku, zę zbiera pieniądze na sterylizację. Masz szczęście, że twoej zabezpiecza się tylko PLASTRAMI I TABLETKAMI bo moja to już chyba wszystko stosuje

Gość kup sobie chustę
głupia prowokacja

Dobrze, że jest mądra i stosuje antykoncepcje. Rozumiem, że nie zatroszczyłaś się wcześniej, żeby ją uświadomić. Całe szczęście dała sobie radę. Seksu jej nie zabronisz, a lepsze to niż miałaby w ciąże zajść

Gość
dokładnie, dobrze ze sie zabezpiecza to świadczy o jej dojrzałości, nie rozumiem czemu robisz afere

Gość Elvira Elviea
Ja nie chce jej zakazywać uprawiania sexu lecz tylko zależy mi na tym żeby ona z tym jeszcze poczekała.. ma dopiero 16 lat ! co będzie jeżeli zdarzy się wpadka ? nie zawsze tabletki czy plastry są 100 % zabezpieczeniem

Jeżeli stosuje tabletki prawidłowo, nie ma owulacji, więc spokojnie. Najważniejsze, żeby zażywała je regularnie i uważała w czasie choroby lub po niej, bo antybiotyk może osłabić ich działanie

Gość Malaga Tiki Taki...
ehh.. ratuj swoje dziecko puk nie za późno zabezpieczenia nie są okey w 100 % :(

Gość masz dziwnych znajomych
nie wazne co zrobisz bo dziewczyna i tak zrobi po swojemu. jesli bedziesz naciskac i zabraniac to bedzie cie oklamywac, trzymac tabletki u chlopaka itp. lepiej powiedz ze widzialas ze bierze cos, ze jestes dumna z tego ze jest odpowiedzialna i jakby co moze na ciebie liczyc. to najlepsze zeby nie wyjsc na zolzowata matke a kiedy ma sie seksic? wyjdzie za maz, zrobi dziecko i tyle po seksie. to bajki ze czeka sie na ksiecia i wtedy jest idealnie. daj jej uzyc zycia tylko powiedz zeby uwazala :)