Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocyhelpona

novynette i 19 dzien okresu!!?

Polecane posty

Gość pomocyhelpona

witam zaczelam brac pierwsze opakowanie novynette dzis wzielam 1 tabletke i dalej mam okres.. nie wiem czy 19 dni to normalne przy tabletkach, ogolnieobfitsze krwawienie mialam jakos przez 5 dni potem plamienie raz mniejsze raz wieksze ale ciagle musze uzywac tampona bo jednak moglyby mi spodnie przemoknąć. ogolnie przedwczoraj myslalma ze juz nie mam plamienia(okresu) i spalam z chlopakiem bez tampona wszystko slicznie pieknie zadnej krwi i z rana stracilam dziewictwo, polala sie krew, ale dosyc sporo i bardziej czerwona niz plamienia wiec to raczej od przebicia błony, problem w tym ze od tego czasu dalej mi leci krew taka wlasnie syto czerwona nie jak wczesniejsze plamienia i nie wiem czy to dalej owy okres czy po przebiciu błony. jesli okres, to czy to normlane przy tablektach zeby az 19, tudzież wiecej dni krwawić? przesrane, wyjdzie na to ze caly miesiac z tamponem w cipsku musze latac. kiedy to sie ustabilizuje jakoś? przy ktorym opakowaniu tabletek? prosze pilnie o odpowiedz bo nie wiem czy sie zapisywac do gina!!! pozdrawiam

Gość pomocyhelpona
proszę o odpwiedz i przepraszam za dwa wpisy;p

Gość od 19 dni latasz z tamponem
dziewczyno...

Gość pomocyhelpona
dzis wzielam 19* tabletke

Gość dzisiaj też włożyłaś tampon

jeśli tak to podziwiam - masz pochwę z żelaza

Gość pomocyhelpona
w dzien nosilam, teraz leze z podpaską;p prosze o jakas powazna porade!

tuż po przebiciu błony... i nic Cię nie bolało? przede wszystkim zobacz czy nie ma nic na ten temat w ulotce moim zdaniem jeśli są to tylko plamienia to może być to skutek przemijający uboczny, jeśli krwawienia (a skoro niezbędna jest podpaska to zakładam, że tak jest) - radziłabym skonsultować się z lekarzem

Biorę te tabletki, ale nic takiego mi się nie przytrafiło. No i wielki podziw, że tyle dni nosisz tampony ;] Podczas pierwszych trzech miesięcy mogą wystąpić plamienia, nie wiem czy czytałaś ulotkę, ale tam jest o tym wspomniane. Z tego co piszesz są obfite, więc nie mam pojęcia co Ci jest i nie sądzę żeby ktoś na tym forum miał. Zamiast się zastanawiać co Tobie dolega to po prostu ZADZWOŃ do ginekologa, który przypisywał tabletki i poproś o poradę! ;) Powodzenia.

Gość pomocyhelpona
bolalo i to bardzo. ok, skoro nikt nie mial nic podobnego to jutro skonsultuje się z lekarzem, dzieki

Gość pomocyhelpona
aha a jak wkaldalm tampon po pierwszym razie to nie bolalo

Gość Leeejdi
Przy pierwszym opakowaniu, możesz mieć plamienia przez miesiąc. Przy następnym powinno wszystko się ustabilizować:)

jeżeli masz plamienia to ok, ale jeśli krwawienia to kiepsko. Po pierwszym stosunku kilka dni może utrzymywać się krwawienie. A i jesli plamisz, nie używaj tamponów cały czas