Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zrobiona w duże jajo

List polecony 11 dni!!!!!

Polecane posty

Gość Zrobiona w duże jajo

Wysłałam list polecony ekonomiczny Poznań - Gliwice, dotarł po 11 dniach.............Zawierał ważne rachunki, poniosłam straty i konsekwencje.............. pomóżie jak wystąpić o zadośćuczynienie............... dzięki.............

Gość Magda Ewa Maria
to, że list jest wysłany jako polecony nie gwarantuje, że dojdzie on szybciej niż każdy inny... co innego polecony priorytet (choć z praktyki wiem, że polecony proorytet idzie dłużej niż sam priorytet)...

A, sorry Nie doczytalam Ja wyslalam priorytetowy - przy nim panie na poczcie ciagle Ci mowia, ze na pewno bedzie po 2 dniach :P Przy ekonomicznym moze isc 3, 4, 5... jak jedenascie to tez nikt sie nie przejmie, w koncu dotarl...ale zapytaj na poczcie co mozesz zrobic, A nie liczy sie data wyslania???

Gość
zainterweniuj z data wyslania, na poczcie zloz reklamacje mi kartka na urodziny przyszla po imieninach (3 tyg pozniej)...

Gość jeśli możesz udowodnić straty
to zgłoś reklamację, jeśli poczta polubownie tego nie załatwi, to wtedy możesz z kodeksu chyba cywilnego ich pozwać, ale to musiałabyś się dopytać prawnika. ale pod warunkiem, że jesteś w stanie udowodnić swoje straty w jakiś sposób, oczywiście spowodowane niedostarczeniem przesyłki.

Gość Fanfaron4567
Poczta ma nas gdzieś.....czy naprawdęnie można z tego wyciągnąć konsekwencji ...........??