Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jotka79

Kula w gardle w ciązy...

Polecane posty

Witam, jestem w drugim miesiacu ciazy, od 2 tygodni mam nieprzyjemne uczucie kuli w gardle. Czy to moze miec zwiazek z ciaza? Czy ktoras z Was tak miala?

Gość ja tak mialam
czulam sie jak by mi cos caly czas stalo w gardle. DO tego mdlosci i wymioty. W 13tc ustąpilo wszytsko jak reką odjął:)

Gość jhjkahsl
do ja tak miałam ja miałam to samo tylko do końca 5 miesiąca męczące bardzo

Gość tarczyca
Nie bylam w ciazy ale wiem ze uczucie kuli w grdle i np czeste odchrzakiwanie moze byc objawem zlego funkcjonowania tarczycy. Moze waro zrobic pare badan. np.TSH, anty TPO. Porozmawiaj z lekarzem albo zrob prywatnie

Gość blagam pomocy
jestem juz w 27 tc i nadal nie moge jesc normalnie, mam uczucie jedzenia w gardle, bardzo to jest uciazliwe, jest mi niedobrze przez to caly czas, co zjem to tak samo, co mam robic juz nei wiem... zadne rennie itd mi nie pomagaja , probowalam jakas diete tez nic, masakra ja od tego coraz bardziej przybieram na wadze gdyz non stop cos jem, staram sie malo zeby nie przeginac ale nie moge przestac, jak zjem to chwilke jest ze mna dobrze ale po kilkunastu minutach makabra. czy jest jakis sposob zeby sie tego pozbyc..... prosze o rady....

Gość po prostuzgaga
reeni pomaga

Gość blagam pomocy
wlasnie mnie nic nie pali w gardle ani przelyku, ja po prostu caly czas czuje to jedzenie i tabletki mi nie pomagaja , no moze na chwilke doslownie...

Gość pixi dixi
Może to na tle nerwowym? Tylko nie piszcie, że się "niczym nie denerwujecie", bo to nie o to chodzi. Jest coś takiego, jak globus histericus.

Gość blagam pomocy
na pewno sie denerwuje porodem, jeden mam za soba i oczywiscie myslalam ze zejde z tego swiata :O ale nic poza tym raczej, zwykla codziennosc zaczelo sie od stycznia kiedy mialam taka dolegliwosc typowa dla niestrawnosci, zoladek jakby chcial explodowac, to wtedy dowiedzialam sie ze jestem w ciazy, pozniej nic nie moglam totalnie jesc, ani pic, typowe objawy nudnosci wymioty, niedobrze wiecznie mi bylo, glownie tak ze probowalam wymusic wymioty wkladajac palce prawie do zoladka i nic nie wymusilam :O pozniej sie troszke uspokoilo po jakis 2 mcach i zaczelam jesc prawie normalnie ale mam to uczucie pelnosci w gardle, np teraz jest w miare dobrze, zjadlam bulke wypilam kawe i jest prawie ze ok. ale z czasem zaczyna sie coraz gorzej, staram sie pic duuuuzo plynow, wlasciwie nie musze sie starac bo pije mysle ze ze 3litry plynow lacznie, strasznie mnie suszy, pije glownie wode, ale i herbate czasem i slaba kawe. po kawie nie czuje sie gorzej jak cos. ehhhh uroki ciazy? ale jak z nimi walczyc....?

Gość gość
Witajcie dziewczyny, tez mam kule w gardle jestem w 29 tyg i meczy mnie to juz miesiac, jak jem jest ok, za chwile stoi w gardle , ulge na troche przynosza lody bardzo zimne najlepiej z automatu. Probowalam jesc lekkostrawnie, male porcje, duzo plynow, i nic roznicy nie ma. Reni mani nie pomaga wiec nie biore. A i bardzo sie odbija z zoladka samym powietrzem. Rano chwilowo jest ok. Dopoki nie zjem. Czytalam ze to progesteron rozluznia przelyk, chyba nie ma na to sposobu:(:(:(

Gość gość
Ja mialam gule,nieprzyjemne uczucie. Już myślałam że to tarczyca ale mój endokrynolog powiedział że to rozluźnienie mięśni i że przejdzie . No i przeszło. Tylko ja miałam jakoś na początku 2go trymestru.