Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozgoraczkowana

ilu z was dopadla grypa

Polecane posty

Gość rozgoraczkowana

ja leze jak stonka po oprysku juz 2 dzien:Oi mam dosc

Gość frendzel ze stolicy
łykam witaminki i się ciepło ubieram, więc nic mnie nie dopada :)

Gość milkatata
idź do lekarza mnie rzuciła się na oskrzela, tegoroczna grypa lubi załatwiac drogi oddechowe, ja już 17 dzień na antybiotyku jestem bo pierwszy nie zadziałał i dalej kaszle jak gróźlik ;/

Gość rozgoraczkowana
ja dopiero drugi dzien sie mecze:Oale juz mam dosc....coz byle do lata;-)

Gość a tam
wez pigulke i do lozka;-)na wypocenie :-D

Gość frendzel ze stolicy
rozgoraczkowana, powiedz mi co bierzesz? jakie preparaty?

Gość rozgoraczkowana
prawie nic:Oleki mi sie skonczyly a w taka pogode,wyjsc do apteki :(biore aspiryne,wit.c,ferwex...tyle

Gość frendzel ze stolicy
żartujesz :O oszalałaś :O podstawa to witamina C z wapniem, cynkiem i rutyną :O bo tak, to przede wszystkim maskujesz objawy, a nie pomagasz sobie

milkatata idź do lekarza mnie rzuciła się na oskrzela, tegoroczna grypa lubi załatwiac drogi oddechowe, ja już 17 dzień na antybiotyku jestem bo pierwszy nie zadziałał i dalej kaszle jak gróźlik ;/ Bierz dalej antybiotyki, to będziesz mieć zapalenie oskrzeli, płuc i anginę. Powinnaś pozwać do sądu konowała, który Ci przepisał na grypę antybiotyki. Ten złodziej Cię okradł i za wypisanie antybiotyku dostał prowizję od firmy farmaceutycznej. Antybiotyki nie działają na wirusy. Wyjątkami są złożone naturalne związki - czosnek i kit pszczeli (propolis), a także miód. Odstaw antybiotyki, weź dwie kołdry żeby się wypacać, pij wodę z miodem i z cytryną. Miód skrystalizowany, o tej porze roku płynny miód to podróba. Może być wielokwiatowy, lipowy, albo z gorczycy. Czosnek w tabletkach (Allofil), albo w kapsułkach. witaminy z minerałami, tłusty rosół na kurze i normalnie się odżywiaj - mięso białe, surówki.

Gość frendzel ze stolicy
miód manuka na przykład.

Manuka podobno ma silne działanie antybakteryjne, ale nie wiem jak działa na grypę, bo nie brałem.

Gość rozgoraczkowana
frendzel-zapowiadalo sie nie groznie:Oa jednak leze i kwicze,do tego jeszcze chrypka:(jutro chyba nikt mnie nie uslyszy ;-)

Gość frendzel ze stolicy
leżysz i kwiczysz moja droga, bo złej broni używasz. idx do apteki i kup sobie ascorutical forte i bierz 3x2 dziennie, dodatkowo jeszcze witamine C, plus herbata malina z lipą i się wygrzej. no i czosnek jak lubisz, także na niektórych dobrze działa syrop z cebuli. i ew. jak cie bardzo glowa boli to cos przeciwbolowego.

Gość frendzel ze stolicy
plus mozesz amol jeszcze, np nacieraj szyje jak cie migdałki bolą.

Gość rozgoraczkowana
frendzel-ja racze lekko przechodze choroby...ale jutro ,musze cos z tym zrobic:)cosnek ,cebulowy syrop ,i amol odpada,ale dzieki za rade

Gość frendzel ze stolicy
to ci zostaje ascorutical, dodatkowo wit c i malina z lipą, i wygrzanie się. i zdrowiej szybko ;)

Gość nie bierzcie antybiotyków
na grypę do cholery!!!!!!!!!!!!!!😡 Antybiotyki działają tylko na BAKTERIE a grype wywołuje WIRUS!!!!!!Do kurwy nędzy te pojebane zakłady farmaceutyczne przekupują lekarzy aby każdemy pacjentowi wypisywali antybiotyki!!KURWAAAAAAAA!!!!!!!!!!!😡Precz z nimi!!!!!!!!!!!!!!!!!

Czosnek+ miod + wygrzewanie to jedyny skuteczny sposób na łagodne przejście grypy. Po prostu trzeba ją wyleżeć. Biorąc antybiotyki osłabia się organizm i pogarsza stan choroby. Organizm musi być silny, dlatego nie może tracić energii na ogrzewanie. Wysoka temperatura powstrzymuje namnażanie wirusów. Trzeba się przy grypie dobrze odżywiać, żeby dostarczyć wyczerpanemu organizmowi potrzebne składniki. Rosół jest bardzo dobry i od setek lat stawia chorych na nogi.

jak będziesz mieć anginę to bierz sobie antybiotyk ale nie przy grypie!!!!!!!!!!!!!!!

Gość frendzel ze stolicy
no z tą anginą różnie bywa, bo u mnie na to wystarczą leki przeciwalergiczne :O

to dobrze,ze Ci wystarczają te leki bo antybiotyki nie są takie fajne jak przekonują nas zakl.farm.:o

Gość rozgoraczkowana
frendzel-jutro pede do apteki,z tym wygrzaniem gorzej w takie zimno...a antybiotyk w raze w,choc niepamietam kiedy ostatnio bralam ;-)

Gość frendzel ze stolicy
antybiotyki są dobre i potrzebne, ale są zdecydowanie nadużywane i źle używane. a najlepiej by było, gdybyś autorko już teraz mogła popędzić do apteki, by już w tę noc spróbować się wygrzać.

Gość rozgoraczkowana
fredzel -nie moge dzisiaj,pedzic bo kreci mi sie w glowie:O

nie bierzcie antybiotyków jak będziesz mieć anginę to bierz sobie antybiotyk ale nie przy grypie!!!!!!!!!!!!!!! Angina to zespół chorób. Może być bakteryjna, albo wirusowa. Nie przy każdej bierze się antybiotyk.

rozgoraczkowana fredzel -nie moge dzisiaj,pedzic bo kreci mi sie w glowie Musisz dużo pić płynów. Możesz nawet napić się trochę energizera.