Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zrozpaczona 157

Wygladam jak dziecko, doslownie...

Polecane posty

Gość Zrozpaczona 157

Witam, mam problem, otoz mam juz 19 lat a z figury przypominam dziecko z przedszkola, nie tylko nie mam piersi ale jestem chuda jak patyk, przy wzroscie 157 cm waze 39 kilogramow. Bylam z tym u doktora, udalo mi sie przytyc pare kilo ale zaraz po tym jak skonczyly mi sie tabletki na apetyt i witamina (chyba) b12, w pare dni zrzucilam te kilogramy, dodam ze jem duzo na dzien i czasem tlusto ale nic nie pomaga i wydaje mi sie ze sie ciagle pogarsza, robie sie coraz chudsza... robilam badania na rozne mozliwe choroby itd ale wszystko mam w normie, tarczyca, krew, hormony... Jestem zrozpaczona, juz sama nie wiem co mam zrobic :( Wyobrazcie sobie jak sie czuje jak wszzyscy traktuja mnie jak dziecko z podstawowki, na ulicy zsuwam sie z drogi kazdemu bo jak sie nie zsune to dostaje z tak zwanego bara, nie wazne czy idzie kobieta czy mezczyzna... Myslalam nad kuracja hormonalna, jak myslicie czy to dobre wyjscie ? Mowa o hormonie wzrostu aby nie tylko zgrubnac ale tez troche podrosnac. Czy mozna przeprowadzic takie leczenie pomimo ze nie choruje na karlowatosc ? jesli nie to jakie inne hormony moglyby mi pomoc, chodzi mi glownie o przybraniu masy ciala. Czekam na wasze rady i pozdrawiam serdecznie.

Gość wiśnia gruszka niedojzala
jeśli to o czym mówisz nie zagraża zdrowiu to poco szprycować się hormonami

Gość 3532523
Ja mam 152 cm więc jestem jeszcze mniejsza. Nie we wzroście rzecz - jesteś po prostu za szczupła. Chyba musisz szukać przyczyny złego apetytu. Ja mam odwrotny problem :) Dobrze wzmacnia apetyt alkohol, zwłaszcza piwo, jedzenie na dworze, pływanie...

Gość 3532523
A co do hormonu wzrostu to z tego co słyszałam nie podaje się go po ukończeni u 18 lat. ZResztą czy chodzi ci o to jak patrza inni, czy o własne samopoczucie? Gdybys była wyższa i potwornie chuda to wyglądałabyś jak chodzący szkielet. Może niepotrzebnie przestałaś brać te tabletki?

Gość Zrozpaczona 157
sek w tym ze jestem za chuda, ale co zrobic aby zgrubnac, tez wszystkie probowalam i kupa, chce wziac cos co zostanie na trwale, nie obchodzi mnie jakim kosztem. Wzrost nie jest probleme, tylko to ze nie mam ani dupy ani cyckow, wygladam jak smierc...

Gość hucccc
ja tam ludzie taki rżnąć sama slodycz

Gość Zrozpaczona 157
ktos jeszcze ? :(

Gość kiok
Musisz zaczac ubierac sie troche powazniej, nosic obcasy,malowac sie, kupic stanik push-up albo z w kladkami, wtedy nie sadze, aby ktos pomylil sie z gimnazjalistka

Gość moim zdaniem już taka jest
po prostu Twoja uroda.Hormony to powazna sprawa i na twoim miejscu nie szprycoałą sie nimi,teraz narzekarz na chudośc a za kilka lat gdy będzie starsza taka figura będzie atutem;)Poza tym masz dopiero 19 lat,jeszcze sie rozijasz,na pewno piersi u pupa z biegem lat Ci się powiększą:)A na razie to ciesz się tą chudością bo niejena dziewczyna chcialaby być tak szczuplutka:)

Gość Zrozpaczona 157
wlasnie chodzi o to ze sie powieksza ale kiedy, jak juz bede stara panna ? wy chyba nie zdajecie sobie sprawy z powagi sytuacji: http://img197.imageshack.us/img197/5184/dsc00153fs.jpg to moj chlopak ze mna, i ja mam sie z tego cieszyc ? nie wiedzialam nikogo kto jest taki chudy jak ja od kad zyje.

Gość uhhhhh6776
zasmucę cie, ale możesz zapomniec o hormonie wzrostu, maksymalnie podaje sie go do 15 roku zycia i do wzrostu maxymalnie 155cm, tzn jesteś super niski masz 140 cm to hormon będziesz dostawać aż osiagniesz to 155cm i ani dnia dłuzej, to bardzo droga rzecz, czasem hormon podany osobie 16-17 letniej szkodzi i doprowadza do deformacji ciała, a ty masz 19 lat i na pewno go nie dostaniesz, naturalnie urosnac raczej nie urosniesz, a po hormonach jak sie utyje to tej wagi nie można zgubic,

Gość 5 rok medycyny
po hormonie wzrostu w tym wieku juz nie urośniejz tylko bedziesz miala same objawy niepoządane. POoglądaj sobie w necie zdjecia ludzi chorych na akromegalię. Chcesz tak wyglądac? co za glupi pomysl. Zaden zdrowy na umyśle lekarz nie przepisze Ci w tym wieku hormonu wzrostu!! Z resztą jesli Twoi rodzice są tez drobni to taka Twoja uroda nic z tym nie zrobisz. Pozatym uwazam ze przeadzasz, jestes bardzos szczupla ale na pewno ie chorobliwie chuda i uwierz mi ze ja w swoim niewiele dłuższym od Ciebie zyciu widziala o wieeeele chudsze osoby. pozatym wcale nie jestes plaska, masz biust i proporcje z tego co na zdjeciu widac tez masz zachowane. Wygladasz na mlodsza bo ejestes szczupla. proste. Mam kolezanke Twojego wzrostu i wazącą 56 kg i ona wyglada nawet na wiecej lat niz ma. ZAjmij sie nauką/pracą/ czymś konstruktywnym ale nie biedolisz bo naprawde lduzie nie takie problemy i choroby w zyciu mają. Ale czlowiek poki sie ztym nie spotka to tak pierdoli z próżnosci. Nos obcasy, push-upy, sukienki wydekoltowane i nie marudz. Pozdrawiam

Gość 5 rok medycyny
sorki za literówki ;P

Gość taka sobie lala
witaj pociesze cie.ja mam 29 lat jestem po 2 ciazach i mam 155 cm i waze 42 kg.tez chciala bym przytyc ale skoro nie moge to coz....nie ma co sie zalamywac.mi tez jest przykro jak ktos nazywa mnie anorektyczka(choc wcale nia nie jestem,bo nie mam problemow z odzywianiem).jestem chuda i musze z tym zyc.brak biustu rowniez mi doskwiera,ale zgodze sie z moim przedmowca-ludzie maja gorsze choroby i problemy..... optymizmu zycze....

Gość rolmopsik
Sama sobie wmówiłaś, że jesteś niewidoczna, to cie ludzie tak traktują. Znam osobę, która ledwie od ziemi odrosła, mała, chuda, a jak idzie, to ludzie jej sie z drogi usuwają. Ma taką aurę, nawet słowa nie musi mówić, a wszyscy wiedzą, że z nią sie nie zadziera. Kup sobie parę fajnych łachów, zrób sobie fryz, w którym bedziesz dobrze wyglądać, zrób sobie makijaż, wyprostuj sie, cyc do przodu, nawet jak go nie ma - i alleluja i do przodu. Wzrost ani waga nie mają tu nic do rzeczy, to wszystko sie dzieje tylko i wyłącznie w twojej głowie

Gość rolmopsik
zresztą na tym zdjęciu, tak na moje oko, to ty wyglądasz jak normalna, przecietna 19-latka Jak bys chciała wyglądac, jak stara, cycata baba? Jeszcze nabierzesz ciała, nie bój sie, bedziesz tęsknic za tą swoją chudością.

Gość mamtaksamo1
Jestem może 2 albo 3 centymetry wyższa ;) Ubieram się raczej elegancko - obcas (nie za niski, nie za wysoki), ładne ubrania itd. Nie chcę jednak przesadzić, żeby nie wyglądać jak "stara malutka" :) Ale kiedy np idę po zakupy i zakładam adidasy, bluzę i jeansy to niczym nie różnię się od gimnazjalistki

Gość mamtaksamo1
Najbardziej śmiejemy się z moją mamą, jak jedziemy autem (ja prowadzę), siedzę w kurtce z kapturem i generalnie wyglądam, jakbym się urwała z podstawówki a ludzie wyglądają na nas z niedowierzaniem podczas postoju na światłach albo jak wychodzimy do sklepu :D Widok bezcenny :D

Gość marcelinka mała
a moze masz jakies pasozyty albo tasiemca na przyklad? robilas pełny zestaw badan??

Zrozapczona , ja mam 167 i kiedys również byłam przeraźliwie chuda ! 44 kg, wziełam się ostro za siebie i teraz ważę 56 kg, Mam biodra piersi , wszystko na swoim miejscu. Ogólnie jestem szczupła , ale już nie chuda. :) Jeszcze z 2 tyg temu ważyłam 58 , ale zaczełam ćwiczyć bo chcę mieć płaski brzuch. Dziś waże 56 ;) Napiszę Ci jeśli jesteś ciekawa co zrobiłam że doszłam do tej wagi !

Gość jgfgghhffh
Ja jestem ciekawa :)

Gość taka sobie lala
ja tez jestem ciekawa i chetnie poczytam bo przytyc to moje marzenie...Fioletowa odezwij sie....

Gość może powinnaś się
przebadać w kierunku chorób pasożytniczych?

Gość Nylon79
nie ma nic piękniejszego niż kobitka malutk ai drobniutka a ramionka jak u dziewczynki. Ciesz się tym a jak chcesz wyglądać poważniej to tak jak ktoś tu pisał : makijaż lekki obcasik itd ;)

z wiekiem docenisz...też tak zawsze miałam i rozumiem, że wkurza to jak inni nie traktują Cię poważnie, tylko jak dziecko...ale tak jak pisałam, czym będziesz starsza tym większy to będzie atut :)