Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poród już bliski

czy to możliwe,że to czop śluzowy

Polecane posty

Gość poród już bliski

Proszę o pomoc wszystkie mamy!

Gość poród już bliski
Mam 26 lat i jestem w 35 tyg i 3 dniu ciąży. Parę dni temu zaobserwowałam u siebie coś wyglądającego, jak dziwne upławy. Było białe, bezzapachowe o konsystencji rzadszego budyniu.To nie są upławy, jak przy infekcji. Wczoraj znowu trochę tego się pojawiło, dzisiaj ponownie.Czy to możliwe, że to czop śluzowy? Jak on wygląda? Kiedy może odejść? Ewentualnie, ile jeszcze może być do porodu? Jak to wyglądało u Was? Wszystkim dziękuję za odpowiedzi.To moje pierwsze dziecko jestem podekscytowana i zdenerwowana jednocześnie.

Gość saleminka8
jak to ciąża bliźniacza to mozliwe,ze czop odchodzi jeśli nie ciaża bliźniacza to i wcześniak moze być ale ja gdzieś od36tc miałam gęściejsze upławy,źółtawe bywałyi bezbarwne(urodziłamw terminie) jak to jest bezzapachowe to raczej czop to nie jest,chociaż kobieta kobiecie nie równa;)

Gość saleminka8
zapytaj lekarza prowadzącego

Gość poród już bliski
Dzięki za odpowiedź. Do lekarza idę już w środę, ale jestem raczej typem niecierpliwego człowieka i lubię wiedzieć wcześniej. Czy ktoś jeszcze może coś podpowiedzieć? Może miałyście podobną sytuację?

Gość saleminka8
zaponiałam napisać mojej koleżance z innego forum czop odchodził 4 dni (czerwony,krwisty...) a innej w kawałeczkach (bezbarwny) przez 3 dni a mnie odrazu wody :)

Gość to raczej nie jest czop
czop wyglada jak galareta raczej a nie jak uplawy - jest zazwyczaj bezbarwny albo z niteczkami krwi. wydaje mi sie ze masz poprostu obwitsze uplawy, ktore sa normale w ciazy

Gość poród już bliski
Pewnie masz rację, ale naczytałam się różnych opinii w necie m.in., że dziewczyny miały ten czop w kolorze białym i chyba już sobie założyłam, że pewnie to TO. Oszaleje, chyba do tego rozwiązania :-(

Też jestem w 35tygodniu ciąży:) i też już wariuje w dodatku dzidzia jest duża jak na swój wiek. Kiedy masz termin?:)

Gość poród już bliski
Termin mam ustalony na 2 marca, ale jak wiadomo z tymi terminami różnie bywa.

Gość poród już bliski
A jeżeli chodzi o moją córeczkę to nie wiem dokładnie, jaka jest duża. Ostatnie USG miałam, jakieś 5, czy 6 tyg temu i wtedy ważyła około 1300-1400gramm. Teraz mam wizytę w środę i kolejne USG, więc dowiem się czegoś więcej mam nadzieję.Ty się nie martw. Na pewno wszystko będzie dobrze :-)

Nio też jestem w 35 tyg.ale termin z miesiączki mam na 13 marca a z usg na 3 marca... A ty masz termin z usg ????

U mnie czop wyglądał jak bardzo gęsty śluz,taka galaretka. Miał około 1 cm średnicy i był białawy podbarwiony troszke krwią. Byłam wówczas w szpitalu ,na patologi ciązy....jak poinformowałam o tym lekarke to powiedziała że poród odbędzie sie w ciągu doby najprawdopodobniej . Czop pojawił sie rano a poród rozpoczął sie o 12 w nocy. Wydaje mi się jednak że u ciebie to nie czop a tylko śluz. Pozdrawiam i zycze szczęśliwego rozwiązania.

Gość poród już bliski
Mój termin porodu lekarz ustalił na podstawie ostatniej miesiączki.

Gość Jania kania i inni
Kochane w 35tc obserwujecie juz u siebie odchodzenie czopu sluzowego? wow.. ja jestem w 39tc i nic mi nie rusza, zero czopu. a te bialawe co mowicie to poprostu uplawy, zmienily konzystencje, kolor i zapach aby chronic dzidzie przed wnikaniem bakcyli ;)

Gość poród już bliski
Pewnie, co do tych upławów - macie drogie, koleżanki rację. Jeszcze w środę rozwieję swoje wątpliwości u lekarza. Co do terminu ostatniej miesiączki - pewnie to nie tajemnica :-) Ostatnią miałam 26 maja 2009r. Zobacz sobie też na stronę http://dziecko.haczewski.pl/index.php?cykl=28&dzien=26&miesiac=5&rok=2009&bg=000 Tam wpisz ostatni termin miesiączki.

Gość poród już bliski
Trzymjacie się kobitki :-)

Autorko - u mnie tak własnie wyglądały początki odchodzącego czopu. Po kilku dniach zmienił się kolor, na brązowawy :) Odchodził tak około tygodnia. Urodziłam w 34 tygodniu, z dzieckiem od początku wszystko ok :) Pozdrawiam

Ojej Darinka to wczesnie urodziłaś:) fajnie ze z dzidzia wszystko oki:) a długo byliście po porodzie w szpitalu?