Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zainteresowana..........

zarobki nauczycieli

Polecane posty

Ile zarabiają nauczyciele na poszczególnych stopniach??? Szczególnie interesuje mnie nauczyciel mianowany i kontraktowy :)

czy ktoś mi pomoże??? proszę :)

Trochę orientuję się , ale zależy to od stażu pracy, czy jesteś wychowawcą, ile masz zasiłku motywacyjnego, ile godzin pracujesz.W wątku "ile zarabiacie" nauczyciele podają swoje zarobki. Sąsiadka po 20 latach pracy zarabia 1400 na rękę jako mianowany nauczyciel.

Gość a gdzie ta mianowana sasiadka
pracuje? Bo to jest niemożliwe

dzięki kartaczka777, myślałam że mianowany nauczyciel zarabia troszkę więcej...

no właśnie w jakiek szkole pracuje?

Gość a gdzie ta mianowana sasiadka
bo zarabia , sam fakt że przepracowałą 20 lat to ma 20% więcej i w sumie wychodzi ok 1900

Pracuje w nauczaniu początkowym. Raczej by nie kłamała, ale na pocieszenie powiem, że nauczyciel dyplomowany ma znacznie więcej, bo 2.000.

Gość Magda Ewa Maria
stażysta "na dzień dobry" ma około 1200 - 1400 na rękę, więc cos ta Twoja koleżanka nie mówi do końca prawdy - chyba, że ma częśc etatu

Gość Magda Ewa Maria
a dyplomowany ma ponad 2000, plus nadgodziny, plus wychowawstwo, motywacyjny, plus ewentualnie dodatek wiejski, plus trzynastka... średnia juz na dyplomowanym wychodzi zadowalająca... Ale na niższych stopniach wciąż za mało :(

Może i nie mówi prawdy, nie wiem, zresztą my mamy coś w mentalności,że lepiej zaniżyć zarobki, bo jeszcze będą nam zazdrościć.A może spłaca jakiś kredyt w pracy i mówi tyle, ile dostaje na rękę:)

to prawda...mój wujek chociaż zarabia ponad 2 tys i tak zawsze mówi że on ma 800 zł :)

Gość aha i ach
Stażysta tyle nie zarabia. I faktycznie na rękę dyplomowany dostaje z nadgodzinami stażem pracy ponad 20 lat itp ok. 2300. Nie mówimy oczywiscie o warszawie gdzie nie wiem dlaczego zarabiają wiecej. Chyba po to własnie wyplacanie pensji nauczycielom powierzono władzom lokalnym. :O

Gość bababababababa
Pensja nauczyciela zależy od jego wykształcenia, od stopnia awansu zawodowego, od wysługi lat, czy ma wychowawstwo, od tego, czy jest w danej szkole dodatek motywacyjny i na jakich zasadach jest przyznawany, od ilości godzin (18 to etat, każda godzina więcej to lepiej płatna nadgodzina), od ilości zastępstw (są płatne i niepłatne)... No i od szkoły, w której się pracuje. Moja koleżanka w dużym mieście nie dostaje żadnych pieniędzy za zastępstwa! A ja z kolei za 12 godzin tygodniowo zarabiałam tyle, ile inna koleżanka na dwóch etatach. Nikt Ci nie poda konkretnej sumy, Autorko.

Gość sweethoneybee
kontraktowy (licencjat z przygotowaniem pedagog) za cały etat 1263 zł na rękę! magister z przyg. pedag. około 200zł więcej!