Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malpeczka1235

Tampony

Polecane posty

Gość malpeczka1235

czesc dziewczyny. mam problem. chcialabym od lutego regularnie zaczac chodzic na basen, dlatego zdecydowalam sie na uzywanie tamponow. dzisiaj po raz drugi w zyciu uzylam tampona, a gdy poszlam go wymienic, z przerazeniem zobaczylam, ze mam troche poplamione majtki od krwi... nie wiem, moze mialam zle zalozony tampon, bo jednak troche go czulam, ale jak probowalam wsadzic go glebiej, to i tak go czulam. boje sie, ze na basenie tez poplami mi sie stroj i będzie wpadka... co zrobic? :( pomozcie,prosze..

Gość bvbncvnv
nie masz sie o co martwić, bo w wodzie krew się "tamuje" i nie leci. wiec spoko

tampon to nie korek, więc przecieka noszony zbyt długo. Wypróbuj moze większy rozmiar??? A powinnaś włożyć tak jak na instrukcji https://www.myob.pl/teen/ob-products/obprocomfort?how_to_use_tampon=true czyli głęboko- palec powinien też wejść. Jeśli dobrze zrobisz, nie będziesz czuła. Rozluźnij się, postaw nogę wyżej i powinno być ok

pisałam i mój post zniknął :) więc jeszcze raz Tampon to nie korek, więc zbyt długo noszony przecieka. Pomysl o większym rozmiarze tutaj masz instrukcję: https://www.myob.pl/teen/ob-products/obprocomfort?how_to_use_tampon=true wsadź głęboko- palec tez musi wejść, nakieruj, rozluźnij się, postaw nogę wyżej. Prawidłowo założony tampon nie boli. Mi nigdy w basenie nie przesiąkł, a mam obfite @ :)

Gość Tampony to super sprawa
chwała temu, co je wymyślił. Musisz się nauczyć je zakładać, wyczuć swoje ciało. Każda z nas na początku miała z tym problemy.

Gość malpeczka1235
miałam go 2 godziny niecałe, a nie mam obfitego @... zresztą to dopiero drugi dzień, więc prawie nic nie mam...

Prawidłowo włożonego tampona się nie czuje :) Być może wkładałaś pod złym kątem :)

Gość ewciaa93malamii
może nie masz wprawy do ich aplikowania, spróbuj tampax'y są z aplikatorem

Gość co to ja miałam
Sprzęt potrzebny do zalozenia tampona -rekawiczki jednorazowe -suwmiarka -kątomierz -przenosna skladana podporka na noge -latarka -lusterko Tak zaopatrzona mozesz isc do toalety i na pewno sie uda :P