Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agnieszka_509

Pomocy!!! T i p s y ż e l o w e.

Polecane posty

Gość Agnieszka_509

Hey. Mam prośbę do wszystkich użytkowników. Proszę o porady w sprawie tipsów. Właśnie dzisiaj zamówiłam sobie lampę UV i chciałabym się dowiedzieć jak robi się tipsy metodą żelową. Chodzi mi o porady krok po kroku. Aa myślę że to ważne żel chcę nakładać na swoje paznokcie. Jestem zupełnie zielona w temacie dlatego proszę o dokładne wyjaśnienia. Chciałabym wiedzieć min. kiedy zanurzać w żelu ozdoby takie jak kryształki itp. Albo jak zrobić białą końcówkę tzw.french ale również jak nałożyć sam żel bez ozdób i białych końcówek. Bardzo będę wdzięczna za porady.

Gość Agnieszka_509
Mówiłam że jestem zielona.! Ale myślałam że chociaż trochę mi pomożecie a nie będziecie mnie na kurs wysyłać. ;( Chciałam się tylko dowiedzieć co po kolei się robi i czym jakim żelem itp.

Gość myslisz ze ktos kto zrobil
kurs i zaplacil za niego sporo pieniedzy napisze ci jak robic po kolei paznokcie zelowe? :o Poza tym nie nauczysz sie tego z "instrukcji obsługi".

Gość czasia
1. dezynfekcja 2. przygotowanie płytki: odsuniecie skorek, opilowanie, zmatowienie 3. odtluszczanie 4. przyklejenie tipsa / podlozenie formy 5. opracowanie tipsa 6. odpylenie, odtluszczenie, wytrawienie 7. nalozenie zelu - utwardzanie 8. opracowanie, odpylenie 9. nablyszczanie zwykle ozdoby zatapiasz w 2 warstwe zelu, frencz tworzysz jak ci pasuje: albo od razu, albo na ostatniej warstwie, jak ci wygodniej. nie nauczysz się dobrze robic paznokcie z instrukcji. musi ci ktos pokazac jak trzymac pilnik, jak przyklejac tipsy, jakie warstwy zelu klasc (czy to zel jedno czy trojfazowy) a nawet jak nakladac primer czy matowic plytke. nie rob innym paznokci poki nie nabierzesz doswiadczenia, bo nieszczescie gotowe - najczestszy blad to przepilowana plytka i liftowanie, poza tym niezachowane krzywe c i ksztalt potocznie zwany łopatami.

zgadzam się z przedmówczynią.. musi ci ktoś pokazać :) szybko załapiesz bo to nie takie trudne ;) masz tez sporo filmikow na youtube

jest tu taka stronka gdzie opisuje co i jak dokładnie robić, czy żelelm czy akrylem, wszystko fajnie wyjaśnione, przeszukaj tu to forum i znajdziesztytuł tego topiku to AKRYLOWA POMOC, poszukaj i będzie git

Gość czasia
przerobiłam instrukcje z podanego linka... dziewczyna takie farmazony czasem opowiada, że aż mnie głowa rozbolała... a pozniej chodzą takie jedna z drugą i rozpowiadają, że akryl jest żrący... pędzelek do żelu nie musi byc z naturalnego włosia, nie myje się go w zadnym acetonie ani cleanerze. jesli jest brudny np od kolorowego żelu, można cleanerem przetrzec, pozniej zamoczyc w bezbarwnym zelu i wytrzec bezpylowym suchym wacikiem. guzik prawda, że po ostatniej warstwie jednofazowego zostają smugi po pędzelku. o matko i corko...