Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

soul521

Jaki poziom języka i wykształcenie/kwalifikacje potrzebne są do pracy sekretarki

Polecane posty

Witam, Mieszkam w Londynie. Od pewnego czasu mam problemy z praca, redukcja godzin do zera itd(pracuje jako kelnerka),wiec tak czy inaczej bede musiala poszukac innej pracy. Jednak nie przepadam za noszeniem tacy i chcialabym sprobowac aplikowac o prace jako sekretarka/recepcjonistka. Obecnie chodze do szkoly jezykowej i jestem na poziomie upper-intermediate, ale wydaje mi sie, ze jest dla mnie troche za niski, tzn wszystko rozumiem a reszta grupy nie itd. Nie mam wyzszego wyksztalcenia, jestem po liceum ogolnoksztalcacym. W Polsce pracowalam jako sekretarka tylko miesiac(zwolnilam sie z powodow osobistych,gdyz musialam natychmiast wracac do swojego miasta,a praca byla w innym miescie), ale chyba mozna napisac,ze pracowalam np 3 miesiace... Czy obiektywnie mam jakies szanse na znalezienie takiej pracy? A jezeli nie,to jakie kursy powinnam skonczyc, aby zwiekszyc swoje szanse? Pozdrawiam

Gość sadfgh
dziewczyno,sekretarka to prawa ręka szefa.Czy wyobrazasz sobie ze cos zle zrozumiałas i żle umówiłas spotkanie albo gorzej:zle wypełniłas papiery?rozumiem,ze masz abbicje ale kto zatrudni nieangielską sekretarkę ktora notabene nie ma wykształcenia w tym kierunku????

Gość NFIQHFWS
sluichaj szukaj firm co w cee dzialaja..niedosc ze atutem okaze sie jezyk pol. to nikla znajomosc ang.nie bedzie przeszkjoda a zarobki spore...no ale na necie juz tyle naisali ze wystarczy poszukac!

Gość taka jedna z londynu
hej, wg mnie twoje doswiadczenie z polski nawet jezeli byloby roczne i tak nikogo nie zainteresuje. z tego co ja widzialam to na sekretarke przyjamuja osoby z doswiadczeniem i znajomoscia oblsugi komputera- jakies tam specjalne programy dla sekretarek. mozesz poszukac sobie kursow,ale i tak mysle,ze bedzie ci ciezko znalezc taka prace. juz szybciej recepcjonistka ,albo jeszcze szybciej jako concierge- ale do tego musisz miec licencje SIA najczesciej. poza tym jak masz ambicje do pojscia na uniwersytet to mozesz znalezc cos takiego co sie nazywa Day Release- fima oplaca ci studia,i raz w tygodniu idziesz na uniwerek a w pozostale dni prcujesz dla firmy. studia w takim wypadku trwaja 5 lat, no ale po 5 latach masz lic. i 5 lat doswiadczenia!!!!!!!!! rozne firmy z ronyzhc branz oferuja cos takiego ,mzoesz sobie luknac na www.targetjobs.co.uk. powodzenia

ja sie nie zgodze. w moim CV wpisalam 4 praktyki z Polski odbywane w liceum i studium i jak najbardziej sa brane pod uwage. wyksztalcenie oczywiscie na etapie studium plus matura z angielskiego i historii. mysle ze sekretarka to nie jest dobry pomysl, lepiej zaczep sie gdzies w biurze typu back office, w banku lub podobnej instytucji, ubezpieczenia, inwestycje itp podszkolisz jezyk i nie bedziesz miala tyle stresu.