Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dr Marko Dobrzansky

Dojrzały związek, dojrzała miłość - definicja

Polecane posty

Gość Dr Marko Dobrzansky

podajcie swoje definicje...

Gość kobiecakobietkano1
...wtedy gdy kochasz bezwzględnie, okazujesz to nie natrętnie, kiedy pozwalasz kochać siebie, kiedy nie zazdrościsz i nie robisz na złość, kiedy jesteś w stanie odejść, gdy ta druga osoba mówi odejdź

Gość jutro bedzie dobry dzien
dojrzaly zwiazek - osoby rozumieja znaczenie slowa milosc, rozumieja, ze maja wady i zalety lecz niektorych moze byc wiecej, godza sie na kompromisy, lagodza konflikty wyjasniajac o co chodzi, pozwalaja by partner/ka mial/a swoje zainteresowania, rozwial/a sie, dziela sie obowiazkami, wspieraja, nie krytykuja, sa wyrozumiali dla czyichs i wlasnych bledow, sa przyjaciolmi, ktorzy moga rozmawiac ze soba na wszystkie tematy, milczec, kiedy chca, nie sa zmuszani do wiecznego tulenia i patrzenia sobie w oczka, kochaja z wzajemnoscia, nie zdradzaja, nie gderaja nad uchem, sa pelni empatii.................... dojrzala milosc - milosc, ktora jest wyrozumiala, silna, poparta doswiadczeniem, wiedzaca czego chce, kierujaca sie zarowno uczuciem jak i tolerancja na wlasne i czyjes slabosci, potrafiaca wybaczac, cierpliwa................................

Gość barbarellaa
Wypowiedź Jana Pawła II, udzielona Henrykowi Frosardowi: „Na Pańskie pytanie: czy mogę być pewny, że miłuję? — odpowiedziałbym: mogę (a raczej powinienem) czynić wszystko co mogę, aby wpisywać się w samo serce Bożej ekonomii — i nie pytać o «moją miłość». Ona sama będzie wtedy dojrzewać. A kiedy wypadnie człowiekowi stanąć wobec próby, która go przerasta — wtedy trzeba tym bardziej się modlić — tak jak Chrystus w Ogrójcu . Ojciec wydał Jezusa Chrystusa, ale został On także wydany przez Judasza . Ojciec i Syn działali powodowani miłością, a Judasz zdradą".

Gość św. onufry
reasumując, dojrzała miłość jest wtedy kiedy dobry pasterz szczególnie dba o swoją owieczkę, regularnie goli runo i takie tam....

Gość ciekawy temat....

Gość dddddsaaaaas
Partnerstwo. Na tym powinien opierać się dojrzały związek dwojga ludzi, którzy chcą być ze sobą nie tylko w chwilach radości, ale i razem pokonywać kryzysy.

Gość On_24lata
Partnerski związek. To jest moje marzenie. To jest właśnie dojrzały związek. Dwójka ludzi, którzy moga liczyć na siebie

Gość On_24lata
Ale dzisiaj ludzie niestety tego nie rozumieją...

Gość A Ty chcesz
to prawda. Kiedy dobrze i kiedy zle.