Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kolosalny

Czy chce z nią być?

Polecane posty

Gość Kolosalny

Witam, mam problem a raczej nie problem bo nie jest ona moim problemem, mam przyjaciółke, młoda aktywna ogólnie bystra i miła. no od jakiegoś czasu wiem że chce zemną być lecz niestety ja nie jestem tego pewny. Ogólnie zawsze dobrze sie ze sobą dogadywaliśmy było nam przyjemnie obydwoje jesteśmy osobami aktywnymi życiowo, ale nie jestem pewny czy jak byśmy byli ze sobą to czy to by sie nie popsuło albo czy bym jej nie zranił mówiąć np że Lepiej jak bedziemy tylko przyjaciółmi. Nasuwa mi się mądra myśl ,,Pomiędzy mężczyzną a kobietą nie może istnieć przyjaźń'' ale czy to prawdziwe? Jak sądzicie sprubować? Niby coś do niej czuje. ale nie jestem pewny.

Gość myślę iż
..między kobietą i mężczyzną może być przyjaźń, co więcej - miłość między kobietą i mężczyzną jest najtrwalsza jeżeli powstaje na kanwie przyjaźni.. podobno zakochanie i "motyle" trwają do 2 lat, związek ma szansę przetrwać jeżeli istnieje coś poza tym: zaufanie, bliskość i przyjaźń właśnie. Myślę, że jesteście w takim razie na dobrej drodze. Jeżeli zależy ci na niej, czujesz do niej coś więcej, no pociąga cię to nie wahaj się.. Życzę powodzenia i szczescia :)

Gość Kolosalny
,,podobno zakochanie i "motyle" trwają do 2 lat'' No właśnie dlatego sie zastanawiam czy jak to wszystko minie to czy nie będzie rutyny. tzn życie zemną nigdy nie jest rutyną wręcz życiem na krawędzi ale boje sie że to minie i wpadniemy w taką uczuciową rutyne.

Gość myślę iż
takie wątpliwości ma każdy wchodzący w związek, i nikt nie udzieli ci na nie odpowiedzi. Nie wiem natomisat skąd te twoje wątpliwości się biorą? Boisz się, że już się na tej przyjacielskiej stopie poznaliści sie za bardzo? Że nie bedzie juz co odkrywac? Z twojaj pierwszej wypowiedzi wywnioskowałam, że bardzo ci na niej zalezy ale boisz się że uczucie zepsuje przyjazn. A wg mnie to nie jest przeszkoda. Nie wiem czy dobrze rozumiem o co ci chodzi?

Gość Kolosalny
no właśnie czy to nie popsuje przyjaźni tego co jóż jest.

Gość Kolosalny
*już

Gość myślę iż
jeżeli zależy ci na niej w taki sposób w jaki mężczyźnie zależy na kobiecie to bądź z nią. Dalej będzie tą samą osobą, i nie staniecie sie sobie mniej bliscy wg mnie. Zauważam natomisat, że brakuje z twojej strony jakiegoś uczucia. Kochasz ją? Swoją drogą jesteś w takiej sytuacji, że jeżeli nie zdecydujesz się być z nią bo uznasz, że bardziej cenisz to co już jest, tę przyjaźń to i tak ją stracisz. Jeżeli ona chce z tobą być tzn , że poczuła coś więcej. Jeżeli ją teraz odtrącisz to raczej nie będziesz już mógł liczyć na jej przyjaźń... Tak uważam :)

Gość Kolosalny
Właśnie nie jestem pewny swego uczucia.

Gość myślę iż
i tu jest pies pogrzebany:) więc ci nie pomogę, sam sobie musisz odpowiedzieć.

Gość gfgfgfgfgff
a co tu o uczuciach pisać i mówić. jak cię pociąga to bierz ją i tyle! takie myślenie a czy warto, a czy się nie popsuje jest bez sensu.

jak piszesz, ze jest mila, to znaczy, ze dla ciebie jest tylko mila mila dziewczyna nie moze byc Twojha dziewczyna!!! ty musisz miec wyjatkowa