Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Uczulenie na kolczyki

Uczulenie na koczyki

Polecane posty

Na niektóre stopy w kolczykach, miedzy innymi Colibry, a nawet Svarowskiego mam uczulenie. Puchna mi uszy i mega bolą po kilku godzinach noszenia. Potem uszy musze leczyc tydzien czasu...Czy wiecie co można zrobic aby to zniwelować. Słyszalam o malowaniu bezbarwnym lakierem-ale to nie działa. Wymiana na srebro tez chyba nie wchodzi w grę, bo sa to wkrętki-specjalnie osadzone. Pomózcie, jesli wiecie co mozna zrobic.

ja też mam, ale wiem że tylko na nikiel...także bizuterię colibry mogę nosić...a z tym lakierem to prawda, ja malowałam (lub zaklejałam plastrem) nity w spodniach :D

Gość Velvet2345
Mam ten sam problem i niestety mi nic nie pomaga tylko srebrna bizuteria bo inaczej umieram, tzn moge pochodzic pare godzin w innych, ale caly dzien to nie dam rady. Ja nawet na stal chirurgiczna jestem uczulona :/

No wlaśnie. Mnie sie to popierniczylo po ciazy. Wczesniej to ja moglam na wet agrfki nosić w uszach. Teraz to nawet potrafi uczulić mnie guzik od jeansów, zapiecie od stanika. Ale z tymi kolczykami to masakra. Pokupilam takie piękne i nie moge sobie ztym poradzic, żeby je nosić. Może jeszcze ktoś ma jakies pomysły?

Gość przykro mi ale nie wiele
zrobisz, dlatego, jak chcesz nosić kolczyki to tylko ze szlachetnych metali. Nie umie ci powiedzieć, czy spryskane lakierem, czy też pomalowane bezbarwnym, coś dadzą.Spróbuj.

No to mnie Velvet2345 pocieszyłaś. Wynika z tego, że mam to co Ty. Zalamka.

Dzieki Dziewczyny za szybka odpowiedź. Pierwszy raz zadalam tu jakiś pytanie, chociaz Kafeterie czytam namietnie lącznie z forum. To taka grupka wsparcia. Dziękuję.

Gość liudka033
ja mam to samo -w ogole srebrnych kolczykow nie moge nosic bo mnie uszy bolą i takie gule mi sie w dziurkach w uszach robią

Nikt juz nie poradzi?

Gość lubię kądora bez jajora
to uczulenie na nikiel lub inny metal. musisz niestety zrezygnowac z ich bnoszenia. mam to samo. ja nosze tylko srebrne. bo po "zwyklych" mam rany na uszach:O