Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość saseneczka

Pytanie do kobiet w ciąży

Polecane posty

Gość saseneczka

Witam, czy którejś z Was zdarzyło się, że w pierwszych tygodniach ciąży miałyście objawy jak na miesiączkę?? Mniej więcej w czasie, gdy miesiączka powinna wystąpić?? Tzn. ból dołu brzucha i obrzmiałe piersi?? Bo myślę, czy to normalne czy mam się bać.

Gość anka z problemem
tak jest na poczatku, mozesz miec nawet lekkie krwawienie w tym czasie co miala byc miesiaczka

Gość saseneczka
Przestraszona jestem, bo do lekarza idę dopiero w przyszłym tygodniu, żeby potwierdzić. Miałam dwa dni temu lekkie plamienie. Ale takie wręcz wielkości jak paznokieć, a potem już nic. A objawy jak do miesiączki. Piersi mnie bolą strasznie. A sutków dotknąć nie mogą. Nawet w nocy się bolę z bólu.

Gość saseneczka
* budzę z bólu miało być :)

Gość gogogog
to normalne na poczatku, uwazaj na siebie i dpoczywaj i bedzie ok

Gość MMulatka25
OPOZNIA MI SIĘ OKRES 5 TYGODNI- JEZELI JESTM W CIAZY TO BEDZIE TO JUZ MIESIAC. czy jeżeli jestem ciązy już miesiąc to test ją wykryje jezeli zrobie go w ciagu dnia albo wieczoem? Poprzednia miesiączka opozniła się 4 tygodnie. a wczesniejsze były terminowo bo brala 6 lat pigułki... ale zanim zaczęłam brać hormony również nie miałąm terminowo okresu..

Gość anka z problemem
test mozesz robic o kazdej porze dnia, jednak najbardziej wiarygodny bedzie rano gdyz wtedy jest najwieksza koncetracja hormonu hcg w moczu.

Gość saseneczka
A jeszcze zapomniałam zapytać. Jeśli ten brzuch i piersi mnie tak bolą, to jak długo ten ból będzie trwał?? Ustąpi za parę dni, tygodni??

Gość MMulatka25
No tak zgadza się ale to w pierwszych dniach ciąży ale jeżeli u mnie byłby to już miesiąc to test by nie pokazał jak jest jeżeli zrobię go w dzień ?? mm nie wiem... moja doktor na urlopie a to wtorku to jutra to oszaleje ...wczesniej nie zrobilam testu bo okres się opozniał zawsze ( przed tym ja zeczełam mieć przerwę w braniu pigułek) teraz mamprzerwę ale zaczyanm myśleć ze to ciąża a nie opoznienie...bo mam zaokrąglony brzuszek w okolicach macicy..

Gość anka z problemem
brzuch tak szybko sie nie zaokragla, no moze troche. Zrob test nawet i teraz jesli myslisz ze to juz miesiac to powinien wyjsc nawet w ciagu dnia, najwyzej ta druga kreseczka bedzie jasniejsza. Rob i daj znac!!

Gość MMulatka25
Ale znowu jak jest możliwe że zostałam zapłodniona skoro mam przerwę w braniu pigułek i sosunek był dwa razy gdzie mój cj=hłopak nawet nie doszedł...nie że zdążył "wyjść" tyko nawet "doszedł"..czy podczas bycia w środku mogło się coś wydostać ?? jak to możliwe??

Gość MMulatka25
Za dwie godziny zrobię test i będzie wiadomo czy po to się szprycowałam tyle lat pigułkami żeby poczas przerwy "wpaść" czy jest to obiaw któy oznacza kłopoty z moim oraganizmem co zle rokuje na przyszłość jeżeli mamą zapragnę być :( jestem załamana

Gość anka z problemem
chlopak nie musial "dojsc" w srodku aby doszlo do zaplodnienia, wystarczy jedna kropelka cudownego plynu i jeden jedyny plemnik podczas stosunku i bum-ciaza jest! Po odstawieniu pigulek bardzo szybko mozna zajsc w ciaze.

Gość MMulatka25
Ale chłopak "musi dojść" żeby cudowny płyn " wypłynąl" ale jeżeli nie doszedł ( bo to było takie pół stosunku) to jak może pojawić się choć jedna kropełka cudownego płynu? to chyba nie relane..:( ?

Gość anka z problemem
no oczywiscie ze realne moja droga, podczas stosunku zawsze moze jakis jeden plemniczek sie wydostac. Pamietaj o tym ze stosunek przerywany nie jest zadnym zabezpieczeniem.

Gość moolmatz
Zapłodnienie bez wytrysku jest możliwe, ponieważ wydzielany jest preejakulat (nasienie w bardzo małej ilości, niezauważalne). Oczywiście prawdopodobieństwo takiego zapłodnienia jest nieporównywalnie mniejsze, ale jest. Dlatego właśnie stosunek przerywany jako metoda antykoncepcyjna jest jedną z najmniej skutecznych metod. Wskaźnik Pearla 12-36. Zapłodnienie jest możliwe tylko w dni płodne. Podczas dni niepłodnych i pełny wytrysk nie doprowadzi do zapłodnienie, oczywiście pod warunkiem, że dni te zostały prawidłowo określone.

Gość MMulatka25
No to świetnie wychodzi brak edukacji seksualnej... 4 misiące przerwy w pigułkach dwa stosunki bez wytrysku i chyba bejbik..no to świetnie

Gość laska zrob test a nie nadzieje
sobie robisz

Gość MMulatka25
Panie Mario my tu rozmawimy o ciąży i dzieciach a nie o jakiś chomikach

Gość MMulatka25
Za godzinę chłopak mi przytransportuje test i będzie wiadomo plus czy minus tj. kreska czy dwie kreseczki ( ta druga -wiadomo-niechciana jeszcze żeby się pojawiła)..

Gość moolmatz
a ja marze o drugiej kresce, jakie to jest niesprawiedliwe

Gość Carla Idaho
mmulatka25 --------no i jestes w ciazy???