Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marzena i ilonka

czy moj synek jest opoźniony. ma 14 miesiecy i nie mówi nic świadomie, np daj,

Polecane posty

Gość marzena i ilonka

czy to normalne bo zaczynam sie martwic. czy wasze dzieci w tym wieku swiadomie i ze zrozumieniem mowily np daj gdy cos chcialy lub cos innego?

moja ma 14 miesiecy mówi świadomie: daj, mama, tata, baba, dziadzia, nie, nie ma, Dzik! (tak woła na kota) i kilka innych słów ale mysle, ze nie masz sie co martwic, kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie :)

Gość ellllllllllllllllllllllllooooo
ale nie martw sie autorko nie kazde dziecko w tym wieku juz mówi od mojej siostry pierwsza trójka szybko zaczeła mówic a ostatni synek dosc pózno jak miał te 14 miesiecy tez nie mówił a teraz ma 7 latek i taki madry chłopak z niego takze bez stresu:)bedzie dobrze:)

Gość marzena i ilonka
o co to za skawaszona mina, na koncu wypowiedzi ze mam opoznione dziecko? to jakies ale do mnie czy jak?

Gość marzena i ilonka
meaa super dziewczynka, mam nadzieje ze moj synek tez zacznie gadac niedlugo wiecej. wiesz on mowi mama, tata, baba, nie, ale nie swiadomie tzn, np lata po domu i wola- nieniemie, albo mamamama

ale moja córa do niedawna też chodziła po domu i te słowa nieświadomie mówiła a teraz siedzi nad albumem ze zdjęciami pokazuje na moją fotkę i mówi MAMA, pokazuje na tatę i mówi TATA a jak pytam a gdzie kotek? a ona mówi NIE MA i robi smutną minkę :) daj! jest na porzadku dziennym juz od dawna ale pozostałe słowa od jakichś 2-3 tygodni dopiero świadomie używa nie martw się. sasiedzi mają 1,5 roczną córę i dopiero niedawno zaczeła cokolwiek mówić :)

Gość marzena i ilonka
meaa, dzieki, bede go obserwowala :) a tak przy okaqzji ze jestes zapytam, ile razy mleko dziennie pije twoja coreczka? i czy z butelki ze smoczkiem np, do spania?

:) Nadia pije mleko raz dziennie, rano - pije jeszcze z butli, ale chce ją w najblizszym czasie na kubeczek przestawić bo soczki od dawna pije juz z kubeczka. rano pije 150-180 ml mleka a wieczorem je kaszke lyzeczką na kolacje

Gość lubię kądora bez jajora
sama jestes opozniona. jak tak mozna napisac o wlasnym dziecku? bedzie mowil jak przyjdzie pora. wspolczuje dziecku - takiej mamusi...:O