Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Pablo87

blizny po aknenorminie

Polecane posty

Gość Pablo87

mam taki problem... jestem w czwartym miesiacu kuracji aknenorminem. dawka dzienna dosyc spora, to i efekty uboczne uciazliwe, szczegolnie jesli chodzi o podraznienie skory i jej luszczenie. mam tez problemy z bliznami potradzikowymi (ale to jeszcze za starych czasow, z przed kuracji). ostatnio po umyciu i osuszeniu twarzy zauwazylem w jednej z nich (doslownie wewnatrz bo jest ona dosyc gleboka ale i waska przez co nie byla az tak widoczna) odrywajacy sie kawalek skory (byl on dosyc widoczny). oczywiscie nie powinienem go ruszac ale cos mnie podkusilo, chwila, moment i zabralem sie do niego z pensetka. lekko go tracilem i sie oderwal. niestety pozostawil po sobie duze zaczerwienie. pozniej okazalo sie ze wzielo sie one z tego, ze ta blizna sie poglebila (ale tylko w dol, raczej się nie poszerzyla)... tak bardzo tego zalowalem bo pamietam jeszcze jak przezywalem ta blizne jak powstala, a teraz znow na nowo. w porownaniu do tego jak ta blizna wygladala przed oderwaniem, to teraz wyglada duzo gorzej... oczywiscie robi tez swoje poczatkowe podraznienie ale zdaje sobie sprawe ze juz raczej nie wroci do swojego poprzedniego wygladu, wkoncu cos sie tam oderwalo... mimo tego postanowilem jej pomoc w osiagnieciu jak najlepszego wygladu. wyczytalem w necie ze przy braniu aknenorminu proces gojenia jest slabszy, dlatego trzeba przyjmowac duze dawki wit. C, i tak tez robie od kilku dni. ale czy moge zrobic cos wiecej? chcialem smarowac ja mascia na blizny ale wiekszosc z nich wymaga wmasowywania w blizne (tzn z jednoczesnym masazem). tylko ze ona jest tak waska ze nie moge sie dostac do jej wnetrza opuszkiem palca (brzegi nie sa podraznione, oderwanie nastapilo wewnatrz). myslalem tez nad zastosowaniem kolagenu naturalnego, ale nie znalazlem w internecie za duzo informacji na temat tego jak on dziala na blizny potradzikowe (szczegolnie te glebokie). czy ktos moze stosowal kolagen na blizny po tradziku? jesli tak to jakie byly efekty? a moze zna ktos jakas dobra masc, krem na blizny ktore nie wymagaja wmasowywania w blizne? chyba ze ktos ma jakies inne pomysly co moglbym jeszcze zrobic w tym przypadku... chcialem jeszcze przestrzec tych ktorzy sa w trakcie lub przymierzaja sie od kuracji aknenorminem: nie odrywajcie luszczacych sie kawalkow skory!!! ja tego bardzo zaluje i gdybym mogl cofnac czas napewno scisle trzymal bym sie tego postanowienia

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować